O fotografie cu Prințul George, semnal de alarmă pentru Harry și Meghan. Profeția s-a împlinit

O fotografie cu Prințul George, semnal de alarmă pentru Harry și Meghan. Profeția s-a împlinit printul Harry și Meghan Markle. Sursă foto: Facebook/ Prince Harry and Meghan Markle

O fotografie a Prințului George ar fi servit drept „semnal de alarmă” pentru Prințul Harry și Meghan Markle. Aceasta consolidând decizia lor de a se retrage din Familia Regală, spune expertul regal Andrew Morton.

Cuplul ar fi simțit că Familia Regală „complotează împotriva lor”, iar publicarea unei anumite fotografii a întărit această convingere.

Imaginea o înfățișează pe regretata regină alături de cei trei succesori ai săi, pe atunci prințul Charles, prințul William și prințul George, în vârstă de șase ani, în sala tronului de la Palatul Buckingham. Poza a fost făcută publică la începutul anului 2020, cu doar câteva zile înainte ca Harry și Meghan să își anunțe intenția de a părăsi familia regală, fotografia reprezenta aparent viitorul monarhiei, reluând multe portrete istorice.

Cu sau fără Harry și Meghan

Cu toate acestea, se susține că a stârnit nemulțumiri în spatele ușilor închise.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cartea sa „Meghan: A Hollywood Princess”, Morton a scris: „Cuplul regal a suspectat că întreaga instituție conspiră împotriva lor. După părerea lor, dovezile erau peste tot în jurul. Codul tacit era simplu: viitorul monarhiei era asigurat, cu sau fără Meghan și Harry”.

Morton a susținut că temerile lui Harry au fost confirmate ulterior, când acesta a anulat o întâlnire cu Regina pentru a discuta despre viitorul său regal. El a declarat: „Această senzație că, în ciuda popularității lor internaționale, se aflau pe ultimul loc în totemul regal a fost confirmată atunci când Harry a aranjat să se întâlnească cu Regina pentru o discuție. În ultimul moment, întâlnirea a fost amânată. Charles a suspectat o politică internă clasică, familia sa fiind îngrijorată că orice ar fi convenit Regina în timpul conversațiilor informale ar fi fost folosit de Harry ca tactică de negociere.”

Într-un interviu acordat lui Pod Save The King al Mirror, Morton a dezvăluit că Harry și Meghan au început să ia în considerare părăsirea firmei mult mai devreme decât crede publicul, discuțiile începând la doar șase luni după nunta lor. Morton a dezvăluit: „Harry purta discuții într-un hotel din Londra cu Oprah Winfrey în noiembrie 2018, la doar șase luni după ce s-au căsătorit. Deci se gândeau la o direcție diferită de călătorie destul de devreme.” El a adăugat: „Ironia este că li s-au dat cheile de la salonul de primă clasă atunci când prințul Harry a primit poziția de ambasador al tineretului pentru William și Catherine. Acesta a fost efectiv modul reginei de a spune: „Tu te ocupi de restul lumii, lasă Familia Regală să se ocupe de Marea Britanie, unde vor fi în cele din urmă șefi de stat.”

În tot răul și un bine

Cuplul a făcut anunțul în ianuarie 2020 că se retrag din funcțiile lor regale la Palatul Buckingham. Declarația lor spunea: „După multe luni de reflecție și discuții interne, am ales să facem o tranziție în acest an pentru a începe să ne croim un nou rol progresiv în cadrul acestei instituții”. „Intenționăm să ne retragem ca membri „seniori” ai Familiei Regale și să lucrăm pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar, continuând în același timp să o sprijinim pe deplin pe Majestatea Sa Regina. Datorită încurajărilor dumneavoastră, în special în ultimii ani, ne simțim pregătiți să facem această ajustare. „Acum plănuim să ne echilibrăm timpul între Regatul Unit și America de Nord, continuând să ne onorăm datoria față de Regină, Commonwealth și patronatele noastre, scrie Express.

„Acest echilibru geografic ne va permite să ne creștem fiul cu o apreciere pentru tradiția regală în care s-a născut, oferind în același timp familiei noastre spațiul necesar pentru a se concentra pe următorul capitol, inclusiv lansarea noii noastre entități caritabile.”

În replică, o purtătoare de cuvânt a Palatului Buckingham a declarat că discuțiile cu cuplul sunt „într-un stadiu incipient” și a adăugat: „Înțelegem dorința lor de a adopta o abordare diferită, dar acestea sunt probleme complicate care vor necesita timp pentru a fi rezolvate.”

Revista presei