Doliu la Hollywood. A murit una dintre cele mai mari actrițe

Doliu la Hollywood. A murit una dintre cele mai mari actrițe

Una dintre cele mai mari actrițe de la Hollywood, considerată o lumină călăuzitoare în cinematografia independentă, vedeta din filemele soțului ei, regizoriul John Cassavetes, a murit miercuri la vârsta de 94 de ani.

Doliu la Hollywood. A murit actrița Gena Rowlands

Actrița Gena Rowlands considerată una dintre cele mai mari puternice actrițe din insdustria cinematografiei a murit la vârsta de 94 de ani. Ea a fermecat prin interpretarea ei în zeci de filme printre care cel regizat de fiul ei, „The Notebook”.

Moartea actriței a fost confirmată miercuri de fiului ei, regizorul Nick Cassavetes, cel de numele căruia se leagă filmul The Notebook.

El a dezvăluit la începutul acestui an că mama lui suferea de Alzheimer, transmite AP News.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rowlands a murit miercuri la casa ei din Indian Wells, California.

Actrița Gena Rowlands, trei premii Emmy, două nominalizări la Oscar

Actriţa americană Gena Rowlands a fost de trei ori câştigătoare a premiului Emmy şi de două ori a fost nominalizată la Oscar. De-a lungul carierei sale ea a interpretat rolurile unor femei puternice în filme precum „Gloria” şi „A Woman Under the Influence”.

Rolul lui Rowlands ca Mabel Longhetti în drama din 1974 „A Woman Under the Influence”, scrisă pentru ea şi regizată de soţul ei, John Cassavetes, i-a adus actriţei prima dintre cele două nominalizări la Oscar.

Cealaltă nominalizare a fost pentru „Gloria” în 1980, regizat tot de soţul ei.

În noiembrie 2015, ea a primit un Oscar onorific în cadrul ceremoniei anuale de decernare a Premiilor Guvernatorilor, în semn de recunoaştere a carierei sale bogate.

Gena Rowlands a făcut echipă cu soțul și fiul ei, la Hollywood

Timp de decenii ea a făcut echipă cu soțul și fiul ei, amândoi regizori de excepție.

G ena Rowlands a format un cuplu legendar la Hollywood cu regizorul şi actorul John Cassavetes. Au colaborat la 10 filme, inclusiv „Faces” (1968), „Minnie and Moskowitz” (1971), „Opening Night” (1977) şi „Love Streams” (1984). Deşi a lucrat şi cu alţi regizori de renume - Paul Mazursky („Tempest”), Paul Schrader („Light of Day”) şi Woody Allen („Another Woman”) - munca ei cu Cassavetes a definit cinematografia independentă americană a anilor '70 şi '80.

Gena Rowlands a jucat în mai multe filme ale fiului său Nick Cassavetes, printre care "She's So Lovely" şi "Yellow", precum şi în "Broken English" al fiicei sale Zoe. Actriţă emblematică cu o carieră care se întinde pe şapte decenii, ea a apărut în filme de William Friedkin, Lasse Hallsröm şi Jim Jarmush.

Revista presei