Supercupa UEFA 2024. Real Madrid va juca cu Atalanta. Meciul se dispută la Varşovia

Supercupa UEFA 2024. Real Madrid va juca cu Atalanta. Meciul se dispută la Varşovia

Supercupa UEFA 2024. Real Madrid va juca cu Atalanta pe Stadionul Naţional din Varşovia, Polonia, miercuri, 14 august, de la ora 22.00. Așadar, lupta se va da între câştigătoarea Ligii Campionilor, Real Madrid, şi deţinătoarea Ligii Europa, Atalanta.

Supercupa UEFA 2024: Real Madrid vs Atalanta

Supercupa UEFA 2024 se va disputa la Varșovia pe stadionul care a fost inițial construit pentru UEFA Euro 2012. Aici s-au jucat cele trei meciuri de grupă ale Poloniei, un sfert de finală şi o semifinală. Stadionul din Varșovia a mai găzduit finala Ligii Europa, în 2015. Tot aici se dispută meciurile echipei naţionale a Poloniei.

Mai mult, acesta ar putea să fie și primul meci al lui Kylian Mbappe pentru echipa lui Carlo Ancelotti. Șana sa îi surâde datorită faptului că  star de la PSG nu participat la meciurile amicale, fiind în vacanță după turneul final continental din Germania.

„Așteptăm meciul cu tot entuziasmul și cu toată dorința”, a declarat Carlo Ancelotti

Ne puteți urmări și pe Google News

ImagineSupercupa UEFA 2024. Sursa foto: x.com

Manchester City a câştigat Supercupa UEFA 2023

Ultima câștigătoare a cupei fost Manchester City care a învins FC Sevilla la loviturile de departajare. Mai mult, toți deţinătorii Cupei Europene/UEFA Champions League au câştigat în total 28 din cele 48 de ediţii ale Supercupei Europa.

Mai trebuie menționat faptul că toți câştigătorii Cupei UEFA-Liga Europa au câştigat opt din cele 24 de finale la înființarea Cupei Cupelor UEFA. Cu toate acestea, de la Zenit în 2008, singurul club care nu este campion european care a reuşit acest lucru este Atlético de Madrid, în anii 2010, 2012 şi 2018.

De asemenea, AC Milan, FC Barcelona şi Real Madrid au câştigat fiecare în parte de câte cinci ori Supercupa Europei.

Ar putea fi o imagine cu fotbal, fotbal, iarbă şi textSupercupa UEFA 2024. Sursa foto: Facebook

Supercupa UEFA 2024. Echipele probabile:

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militão, Rüdiger, Mendy; Valverde, Tchouaméni, Modrić; Bellingham; Mbappé, Vinícius Júnior

Atalanta: Musso; Djimsiti, Hien, Kolašinac; Zappacosta, Éderson, De Roon, Ruggeri; De Ketelaere, Retegui și Lookman.

Real Madrid sa impus de cinic ori în ultimele șase ocazii în UEFA Super Cup. Ultima înfrângere a fost contra lui Atletico, scor 2-4 după prelunigri, în anul 2018. Zece din ultimele 15 Supercupe ale Europei au fost câștigate de echipe din Spania. Ultima echipă care sa impus a fost Milan, în anul 2007.

Revista presei