Adio suspendare pe Facebook? Platforma anunță schimbarea regulilor

Adio suspendare pe Facebook? Platforma anunță schimbarea regulilor Sursa foto: Dreamstime.com

Facebook a anunțat o nouă inițiativă menită să educe utilizatorii care încalcă pentru prima dată regulile platformei, oferindu-le o șansă de a evita sancțiunile stricte, precum închiderea sau suspendarea paginii. În loc de penalizări imediate, utilizatorii care comit o primă încălcare a standardelor comunitare vor avea posibilitatea de a urma cursuri educaționale în aplicație, legate de politica încălcată.

Cursuri de la Facebook pentru a scăpa de avertisment

Meta, compania-mamă a Facebook, a explicat într-un comunicat oficial că această măsură urmărește să ofere o abordare mai constructivă față de utilizatorii care nu respectă regulile, arată The Star.

La prima abatere, aceștia vor primi o notificare care le va solicita să finalizeze un curs educațional pentru a înțelege mai bine regulile platformei. Dacă utilizatorul finalizează acest curs și evită alte încălcări timp de un an, avertismentul inițial va fi șters.

Cu toate acestea, utilizatorii care nu reușesc să evite încălcările suplimentare în decurs de un an vor fi supuși unor sancțiuni mai severe. Avertismentele ulterioare nu vor mai putea fi eliminate, iar acumularea acestora poate duce la restricții asupra contului, inclusiv limitarea oportunităților de monetizare și reducerea vizibilității conținutului.

Ne puteți urmări și pe Google News
Facebook

Facebook. Sursa: Arhiva EVZ

Facilitatea nu e oferită pentru încălcările mai grave

Facebook a subliniat că această nouă funcție de „eliminare a avertismentelor” este destinată exclusiv creatorilor care utilizează Modul Profesional și va fi extinsă treptat la mai mulți utilizatori în următoarele luni.

Totuși, pentru încălcările mai grave, cum ar fi postarea de conținut care promovează exploatarea sexuală sau glorificarea organizațiilor periculoase, opțiunea de eliminare a avertismentului nu va fi disponibilă.

Prin această inițiativă, Facebook își propune să îmbunătățească respectarea regulilor comunității prin educație, oferind utilizatorilor o șansă de a învăța din greșeli fără a suporta imediat consecințe severe.

Măsura este însă și în folosul Meta, care uneori pierde bani prin închiderea unor pagini care îi aduceau venituri.

Revista presei