Război în Ucraina, ziua 902. Trupele lui Zelenski, presiuni pe teritoriul Rusiei. Putin, reuniune de criză la Kremlin

Război în Ucraina, ziua 902. Trupele lui Zelenski, presiuni pe teritoriul Rusiei. Putin, reuniune de criză la Kremlin Belgorod. Sursa foto: Platforma X

Război în Ucraina, ziua 902. Trupele lui Zelenski nu renunță la planul de destabilizare a inamicului și avansează pe teritoriul Rusiei. Soldații ucraineni au intrat cu tancurile în zona Kursk și au avansat până la 30 de kilometri. Din cauza acestei mișcări, zeci de locuitori din Belgorod au fost evacuați.

Război în Ucraina, ziua 902. Au intrat cu tancurile pe teritoriul Rusiei

Trupele ucrainene au reușit să intre pe teritoriul țării inamice încă de la începutul lunii august. Inițial, autoritățile de la Kiev nu au vorbit despre operațiunea militară. Duminică, președintele Volodimir Zelenski a recunoscut că armata sa a pătruns pe teritoriul Rusiei și a dat asigurări că „se va face dreptate”.

Pe fondul acestor tensiuni, Moscova a ordonat evacuarea rezidenților din regiunea graniței. În ultimele ore, sute de familii din Belgorod au plecat din propriile locuințe, notează BBC.

În total, 11.000 de persoane au fost evacuate din zona respectivă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Continuăm să desfăşurăm operaţiuni ofensive în regiunea Kursk. La ora actuală, controlăm aproximativ o mie de kilometri pătraţi din teritoriul Federaţiei Ruse”, a spus generalul Oleksandr Sîrski,

Cetățenii, îndemnați să se adăpostească în subsoluri

Belgorod și Kursk sunt apropiate și au devenit ținta trupelor lui Zelenski. Conform unui oficial ucrainean, intențiile Kievul ar fi legate de mutarea conflictului pe teritoriul Rusiei.

Război Ucraina

Kursk. Sursa foto: Platforma X

Conform celor mai recente date, soldații ucraineni au înaintat pe o distanță de 30 de kilometri.

Guvernatorul Belgorodului Vyacheslav Gladkov i-a îndemnat pe locuitorilor din Krasnaya să nu se panicheze și să se adăpostească în subsoluri. Totodată, acesta vorbit despre un val de „activități inamice la graniță”.

Război în Israel, ziua 902. Reuniune de criză

Putin a discutat cu reprezentanții Ministerului Apărării și a cerut înlăturarea trupelor ucrainene din Kursk. Conform liderului de la Kremlin, scopul acestei acțiuni militare ar fi planul Kievului de a destabiliza Rusia.

Luni, ministrul adjunct al Energiei din Ucraina a fost arestat, după ce a fost prins în timp ce lua mită. Flagrantul a fost organizat de procurori și face parte din campania împotriva corupției funcționarilor publici din Ucraina.

Revista presei