Protecția mediului se învață în școală. Un nou program pentru elevii din România

Protecția mediului se învață în școală. Un nou program pentru elevii din România Mircea Fechet. Sursa foto: Facebook

Elevii din România vor învăța să protejeze mediul și să țină cont de importanța acestuia.  Ministrul Mircea Fechet a anunțat startul programului Rangerii juniori, destinat elevilor cu vârste cuprinse  între 8 și 18 ani.

Mircea Fechet, despre programul Rangerii juniori

Acest program va fi destinat școlarilor cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani. Conform ministrului, vizați vor fi elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, particulare sau confesionale.

Pe parcursul derulării programului, aceștia vor lua parte la activităţi recreative în cele 22 de arii protejate din ţară.

Rangerii juniori vor învăța în natură importanța protejării acesteia. Solicitanţii eligibili sunt Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”, prin ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii și parcurile naţionale/parcurile naturale, prin administratorii desemnați în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările și completările ulterioare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inițiativă pentru elevii din România

Ghidul de Finanțare al programului național a intrat în dezbatere publică încă din luna mai.

Natură, Mircea Fechet, despre Rangerii Juniori

Natură. Sursa foto: Pixabay

„Am discutat astăzi și despre programul pilot Rangerii Juniori prin care finanțăm anul acesta cele 23 de administrații de parcuri din România cu 10 milioane de lei. Finanțăm activități în parcurile naționale, finanțăm cazarea copiilor, servicii de catering și activități în sine, iar în măsura în care programul se va dovedi unul de succes, în anii viitori ne propunem să fim și mai ambițioși, să alocăm un buget și mai mare și până la urmă să reușim și în România, replicând modelul din alte țări, ca această activitate, de ranger junior, să fie cât mai des întâlnită în rândul tinerilor”, potrivit ministrului.

Mircea Fechet, despre proiectul destinat elevilor din România.

Bugetul pentru derularea programului se ridică la 10 milioane de lei. Acesta este finanțat din Fondul pentru mediu, urmând ca suma de 400 lei pe zi să fie alocată pentru fiecare participant.

Scopul acestei inițiative este de a îndruma noua generație să protejeze natura și întreg mediul înconjurător. Elevii se pot înscrie în program accesând www.afm.ro.

Revista presei