Psihiatrul Gabriel Diaconu a demisionat din funcția de consilier onorific al lui Rafila

Psihiatrul Gabriel Diaconu a demisionat din funcția de consilier onorific al lui Rafila Gabriel Diaconu, medic psihiatru, sursa foto: Facebook/ Gabriel Diaconu

Recent, medicul psihiatru Gabriel Diaconu a anunțat, prin intermediul unei postări pe rețeaua de socializare Facebook, că va demisiona din funcția de consilier onorific al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Conform unei postări făcute în ziua de luni, 12 august, acesta și-a depus demisia. Decizia lui vine în urma unor declarații făcute de acesta în legătură cu cazul de la Spitalul Pantelimon.

„Așa cum am anunțat public, mai devreme am fost la Ministerul Sănătății și mi-am înmânat demisia”, a scris medicul luni, 12 august, pe rețeaua de socializare.

Consilier onorific pentru ministrul Sănătății

Psihiatrul Gabriel Diaconu a petrecut trei ani în postura de consilier onorific al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. În acest timp el a declarat că „am muncit trei ani, cot la cot cu o echipă de oameni, să ridic Sănătatea în țara asta.”

El a mai adăugat în lunga postare de pe pagina sa de socializare Facebook că este timpul că plece și „cu conștiința împăcată”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„După trei ani de creștere, după trei ani în care am refăcut verigi distruse programatic, sistematic, unele aproape ireversibil de guvernări anterioare, dar și după trei ani în care am ieșit tăvăliți îngrozitor din pandemia de COVID, cu efective medicale absolut epuizate, cu (aproape) incapacitate de funcționare a sistemelor electronice sanitare la nivel național, cu întârzieri pe toate palierele la ce înseamnă mentenanța sistemului de sănătate”, a declarat el.

În slujba omului

Așa cum a mai precizat medicul psihiatru pe pagina sa de Facebook, de-a lungul timpului, el și-a expus experiența, expertiza și formarea profesională în slujba omului.

„Mi-am pus experiența, expertiza și formarea profesională în slujba omului, a semenilor mei, și mi-am exercitat conștiința astfel încât nu doar eu să dorm liniștit noaptea, ci și cel puțin o altă persoană. Adică beneficiarul, beneficiarii lucrurilor pe care le-am făcut”, a mai adăugat el.

Cea mai mare realizare

Într-o altă postare lungă de pe pagina sa de socializare, medicul a transmis care a fost una dintre cele mai mare reușite.

„Marea reușită în acești ani a fost scoaterea evaluărilor privind dizabilitatea intelectuală și psiho-sociale de sub monopolul IML. E un concept care e la început, care trebuie continuat și perfecționat, dar care pentru prima dată în istoria României iese din fetișul ”expertizei” către mai adecvata zonă a ”opiniei de expert”, independentă de interesul vreunei instituții, și mai apropiată de scopul fundamental, acela de aflare a adevărului și reflectarea lui prin documentare sistematică”, a mai transmis Gabriel Diaconu pe pagina sa de socializare Facebook.

Revista presei