CNA se apără după acuzațiile lansate de oficialii de la ANRE. Dosarul de la care a pornit scandalul

CNA se apără după acuzațiile lansate de oficialii de la ANRE. Dosarul de la care a pornit scandalul Ofiţeri CNA/ Sursa foto: cna.md

Republica Moldova. Scandal între oficialii a două mari instituții din Republica Moldova: CNA și ANRE. Oficialii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică acuză Centrul Național Anticorupție că a prejudiciat imaginea unui angajat al instituției.

În luna mai a acestui an, respectivul angajat a fost perchiziționat într-un dosare ce viza presupuse fapte de corupție. Ulterior, persoana respectivă a fost declarată ca fiind nevinovată.

Dispută între ANRE și CNA într-un dosar ce viza presupuse fapte de corupție

Angajatul era „recunoscut și audiat în calitate de bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de influență”, prin urmare „examinarea tuturor materialelor cauzei a finalizat cu scoaterea de sub urmărire penală a persoanei”. Au fost explicațiile date de reprezentanții CNA pentru jurnaliștii de la newsmaker.md.

Justiție

Justiție. Sursă foto: pixabay

În acest caz, CNA a cercetat judicios cazul. În final, s-a ajuns la concluzia că persoana bănuită era nevinovată. Așa că a scăpat de urmărirea penală.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pentru examinarea multilaterală și sub toate aspectele a dosarului, CNA a întreprins toate măsurile necesare în vederea confirmării sau infirmării vinovăției angajatului vizat. Examinarea tuturor materialelor cauzei a finalizat cu scoaterea de sub urmărire penală a persoanei investigate”, a declarat pentru sursa citată, Ina Voloșciuc, ofițerul de presă de la CNA.

Purtătorul de cuvânt al instituției a mai explicat că procurorii nu încearcă să incrimineze în niciun caz vreo persoană care este nevinovată.

Angajatul a fost scos de sub urmărire penală

Iar scopul procesului penal este acela ca „orice persoană care a săvârșit o infracțiune să fie pedepsită potrivit vinovăției sale și nici o persoană nevinovată să nu fie trasă la răspundere penală și condamnată”.

Luni, 12 august, oficialii de la ANRE au transmis public că sunt nemulțumiți de acțiunea celor de la CNA, din luna mai.

La vremea respectivă, procurorii au percheziționat biroul unui consultant al Secției Licențiere din cadrul ANRE într-un dosar ce urmărea fapte de corupție. Acesta ar fi urgentat procesul de înregistrare a documentelor pentru ca un agent economic să primească o licență.

Azi, ANRE a anunțat, cu referire la o ordonanță a Procuraturii mun. Chișinău din data de 26 iunie, că angajatul instituției nu a comis faptele de care era bănuit. Potrivit Agenției, comunicatul CNA „a creat o imagine falsă” asupra angajatului ANRE dar și a instituției.

Revista presei