Sabrina Ionescu, baschetbalista care a făcut spectacol la Paris. Românca a stabilit un nou record

Sabrina Ionescu, baschetbalista care a făcut spectacol la Paris. Românca a stabilit un nou record Sabrina Ionescu. Sursa foto: Instagram

Baschetbalista Sabrina Ionescu are 26 de ani și a cucerit podiumul la Jocurile Olimpice. Românca ocupă poziția de fundaș în echipa de baschet New York Liberty. Duminică, sportiva a reușit să facă spectacol pe terenul de baschet și să stabilească un nou record în liga profesionistă de baschet feminin din SUA.

Sabrina Ionescu a făcut spectacol pe terenul de baschet

Echipa de baschet feminin New York Libery s-a luptat pentru titlul de campioană olimpică. Aceasta a jucat cu o altă grupă puternică din competiție. Meciul s-a încheiat cu scorul 67-66 în favoarea echipei din care face parte și Sabrina Ionescu.

De altfel, campioana a obținut astfel cel de al 10-lea titlu olimpic, spre bucuria fanilor. Sportiva româncă a avut o evoluție spectaculoasă și a reușit să stabilească un nou record pentru WNBA.

Sportiva româncă are rezultate de excepție

Frumoasa baschetbalistă din România a marcat 10 puncte în timpul partidei de duminică. De asemenea, aceasta a avut patru decisive și alte patru recuperări pe teren, conform News. După reprezentația sa de la Jocurile Olimpice, Sabrina a devenit prima jucătoare din WNBA care a marcat minimum un coș de trei puncte în cele 44 de partide consecutive.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, sportivele de peste Ocean au obținut medalia de aur. De altfel, echipa New York Libery a obținut medalia și în 2004, 2008, 2012, 2016 și 2020.

Sabrina Ionescu

Sabrina Ionescu. Sursa foto: Instagram

Sabrina Ionescu a primit titlul de cea mai bună jucătoare din WNBA

În 2022 și 2023, aceasta a fost desemnată cea mai bună jucătoare din WNBA. Cunoscuta baschetbalistă s-a născut peste Ocean, unde tatăl ei a emigrat în timpul Revoluției din 1989. De asemenea, mama sportivei a plecat în Statele Unite după șase ani.

Baschetbalista locuiește în Walnut Creek, California și a avut rezultate de excepție în domeniul sportului.

La masculin, echipa Statelor Unite a obținut al 17-lea titlul olimpic, în urma unui meci tensionat cu Franța. Medalia de bronz a fost obținută de Serbia.

Revista presei