Rafael Nadal, anunț neașteptat. Fanii sunt consternați

Rafael Nadal, anunț neașteptat. Fanii sunt consternați Rafael Nadal. Sursă foto: facebook.com/Nadal

Spania. Rafael Nadal a luat o hotărâre importantă, la scurt timp după participarea sa la Jocurile Olimpice, unde a fost eliminat în decurs de două zile de pe ambele tablouri de tenis.

Rafael Nadal, decizie de ultim moment

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal a anunţat, miercuri, că nu va participa la US Open, ultimul turneu de grand slam al anului, prevăzut în perioada 26 august - 8 septembrie.

„Vă scriu pentru a vă informa că am decis să nu iau parte la US Open în acest an, un loc unde am amintiri minunate", a anunțat Rafael Nadal în mediul online.

„Îmi vor lipsi acele momente electrice şi acele sesiuni nocturne de la New York, dar nu cred că voi putea da 100% de data aceasta”, a declarat Nadal, care nu a evoluat nici în 2023 la US Open. „Următorul meu turneu va fi Cupa Laver de la Berlin”, a adăugat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cupa Laver, competiția emblematică care reunește jucători de top din Europa și din restul lumii, se va desfășura între 20 și 22 septembrie. Rafael Nadal, cu cele patru titluri câștigate la US Open, a fost eliminat de Frances Tiafoe în optimile de finală la ultima sa participare în 2022.

În 2023, Nadal nu a fost prezent la turneul de la Flushing Meadows din cauza unei accidentări, marcând prima sa absență de la US Open din ultimii ani. De-a lungul carierei sale, spaniolul a obținut titlul de patru ori, în 2010, 2013, 2017 și 2019.

Pentru sezonul 2024, US Open va avea loc în intervalul 26 august – 8 septembrie, continuând tradiția de a aduce în prim-plan cei mai buni jucători din tenisul mondial.

Rafael Nadal

Rafael Nadal. Sursă foto: Instagram

Decizia marchează o schimbare importantă în cariera lui Rafael Nadal

Pentru prima dată din 2002, Rafael Nadal se pregătește să încheie un sezon fără a înregistra o victorie pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, o premieră negativă în cariera sa. Absența sa de la Australian Open și Wimbledon, combinată cu eliminarea din primul tur al Roland Garros de către Alexander Zverev, a subliniat o perioadă dificilă pentru celebrul jucător spaniol.

În urmă cu 22 de ani, când avea doar 16 ani, Nadal nu a participat la niciun turneu de Grand Slam, dar acum, din cauza unor probleme de sănătate și accidentări, se confruntă cu o situație similară. Această schimbare reprezintă un moment semnificativ în istoria recentă a tenisului, marcând o ruptură în tradiția sa constantă de succes pe scena celor patru turnee majore.

Se anunță premii-record la US Open 2024

Pentru ediția din acest an a US Open, organizatorii au decis să majoreze fondul total de premiere cu 15%, ajungând astfel la 75 de milioane de dolari. Astfel, jucătorii câștigători la simplu, atât masculin, cât și feminin, vor primi câte 3,6 milioane de dolari fiecare.

Pe lângă aceasta, participanții care vor ajunge pe tabloul principal la simplu vor beneficia de o sumă minimă de 100.000 de dolari, asigurându-se astfel o recompensă semnificativă pentru toți cei care vor lua parte la competiție.

 

Revista presei