Verdictul TAS în cazul Sabrinei Voinea. Două scenarii

Verdictul TAS în cazul Sabrinei Voinea. Două scenarii Sabrina Maneca Voinea Sursa foto: FRG

Gimnasta română Sabrina Voinea își caută dreptatea la TAS după ce arbitrele au nedrăptățit-o deposedând-o de medalia de bronz cucerită în finala probei de gimnastică artistică la sol. Federația Română de Gimnastică și Camelia Voinea, mama Sabrinei, au depus memorii la TAS ( Tribunalul de Arbitraj Sportiv).

Cazul Sabrina Voinea, judecat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Cristian Jura, preşedintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv şi judecător la TAS a vorbit despre cazul Sabrina Voinea.

El a declarat pentru Televiziunea Română că în acest moment sunt două scenarii de lucru pe masa judecătorilor.

Judecătorii Curții de Arbitraj Sportiv analizează cazul Sabrina Maneca-Voinea. Ea a fost penalizată cu 0,1, iar mama ei și Nadia Comăneci susțin că penalizarea a fost nedreaptă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ele au arătat dovada video care o arată pe Sabrina că n-a ieșit în afara covorului.

Arbitrii au respins contestația făcută de tabăra Sabrinei, care cere să primească un punctaj mai mare pentru dificultatea numărului.

Două scenarii pentru verdictul TAS în cazul Sabrina Voinea

Cristian Jura spune că Sabrina ar putea primi un răspuns până la finalul Jocurilor Olimpice.

Al doilea scenariu ar fi acela în care un răspuns ar urma să vină după încheierea Olimpiadei, fără presiunea timpului.

"Există două scenarii, unul este ca ei să judece în interioriul Olimpiadei, până duminică ei să se pronunţe.

Sau există şi varianta în care ei consideră că e nevoie de mai mulţi martori, de mai multe informaţii, de opinia unui expert care să explice dacă s-a călcat în afara saltelei sau de mai multe probe video, atunci există posibilitatea ca să se prelungească cauza şi să fie transmisă Tribunalului Regulat de la Lausanne, care să o judece pe un termen mai lung, fără presiunea timpului", a spus Cristian Jura pentru TVR.

Niciunul dintre acestea, însă, nu îi oferă sportivei noastre siguranța că-și va recupera medalia luată de arbitre și dată gimnastei din SUA.

Mihai Covaliu, scrisoare de protest

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a trimis și el o scrisoare de protest către Federaţia Internaţională de Gimnastică. Se cere reanalizarea contestaţiei exerciţiului din finala la sol al Sabrinei Maneca-Voinea, potrivit unui comunicat al COSR.

COSR precizează că ''Sabrina Voinea a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video şi foto infirmă această teorie''.

Revista presei