Vama Niki din Macedonia, alternativă la Evzoni. Ce spun turiștii care au trecut pe acolo

Vama Niki din Macedonia, alternativă la Evzoni. Ce spun turiștii care au trecut pe acolo Vama Giurgiu. Sursa foto Youtube

În ultima perioadă vama Evzoni, cea care face legătura între Macedonia și Grecia s-a aglomerat foarte tare. Drept urmare, românii care aleg să treacă prin Macedonia în drumul către Grecia au găsit o rută alternativă.

Vama care vă poate scuti de ore de așteptare, în zadar

Aceasta este vama Niki, însă mulți conaționali nu o folosesc pentru că este ceva mai departe decât traseul obișnuit. Mai exact s-ar ocoli cam 50 de kilometri față de traseul pe la Evzoni. Cu toate acestea, timpul de așteptare este foarte mic, potrivit forumurilor de călătorii. ”Am trecut eu în 29.07 la ora 00:30 și am fost singura mașina din vama. E de mers puțin pe național, dar drumul este foarte ok”, a explicat un turist care a trecut pe acolo.

”Vreo 4-5 ani la rând tot pe acolo am trecut, de câte ori mergeam către Parga sau Lefkada. Nu am așteptat niciodată mai mult de 10-15 minute”, a comentat altcineva. Pentru a ajunge în această vamă trebuie să mergeți dinspre Bitola către Florina. Chiar dacă ocoliți puțin evitați timpii de așteptare care în aceste zile au fost chiar și de 6 ore la vama Evzoni.

 

Ne puteți urmări și pe Google News
Vamă

Vamă. Sursa foto: ustoms.gov.md

Ocoliți cam 50 de kilometri față de traseul obișnuit.

De asemenea, punctul de trecere a Frontierei este deschis non-stop, ca mai toate vămile care duc către Grecia în sezonul estival. În utilmele zile s-a constatat o creștere a traficului la trecerile din România și Bulgaria către Grecia. Asta pentru că foarte mulți turiși aleg luna august ca perioadă de vacanță.

Cele mai aglomerate zile par să fie vineri, sâmbătă, duminică și luni. De asemenea s-a constatat că traficul este aglomerat pe ambele părți și de ieșire din țară și de intrare în România. Drept urmare, indiferent de oră în zilele menționate mai sus, vama Giurgiu Ruse are timpi de așteptare de cel puțin o oră. Nici la Makaza sau Kulata, lucrurile nu stau mai bine, timpii de așteptare fiind de la o oră în sus.

Revista presei