Parteneriatul COSR cu Hidroelectrica, sub lupa jurnaliștilor. Ce a fost diferit față de Gala Bute. Video

Parteneriatul COSR cu Hidroelectrica, sub lupa jurnaliștilor. Ce a fost diferit față de Gala Bute. Video Sursa foto: YouTube/ Dan Andronic, Robert Turcescu și Mirel Curea

Unul dintre subiectele discutate în cadrul podcastului de pe canalul de YouTube Hai România de către cei trei jurnaliști Dan Andronic, Robert Turcescu și Mirel Curea a fost și parteneriatul dintre COSR, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, și Hidroelectrica SA. 

„Mișcarea Olimpică din România are un nou partener care susține Echipa Olimpică Team Romania la JO Paris 2024.  Hidroelectrica SA, societatea de producere a energiei electrice în hidrocentrale, a devenit de azi partener al Comitetului Olimpic și Sportiv Roman (COSR) pentru susținerea Echipei Olimpice a României pe durata pregătirii, calificării și participării la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, conform COSR.

Robert Turcescu a ținut să menționeze faptul că compania Hidroelectrica a fost unul dintre sponsorii pentru Gala Bute. De la acest eveniment au trecut 15 ani, dar lucrurile au rămas aceleași. Singura diferența este faptul că atunci au apărut anii în pușcărie pentru unele persoane și cu destine sfărâmate. 

Ce a fost diferit în acest parteneriat al companiei Hidroelectrica față de cel din 2015?

Jurnalistul Robert Turcescu a pus o întrebare destul de importantă dacă avem în vedere cele două evenimente, cel de acum și cel din 2015. De ce COSR nu a reușit să găsească un sponsor privat?

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vorbeam mai devreme de schimbări. Când un scandal în România naște o schimbare în legislație care va dăinui. Se întâmplă aceleași lucruri care se întâmplau acum 15 ani. Atunci a fost cu scandal”,a spus acesta.

El spune că ar trebui DNA să cerceteze situația: „de ce Hidroelectrica acum a sponsorizat?”.

„Atunci a fost o forțare și o reinventare a unui dosar. Acum este un parteneriat normal. Eu aș vrea să văd cât mai multe astfel de parteneriate. Nu este companie de stat, este companie privată cu capital de stat pentru că sunt și acționari privați 30%. Acționarul principal de stat nu înseamnă că e companie de stat. Compania de stat este când este 100% de stat. Este companie privată cu capital de stat. Contează foarte mult ceea ce spun”, a spus Dan Andronic.

Sponsorizările către sport sunt legale

Mirel Curea spune că sponsorizările către sport sunt absolut legale, dar în perioada „ghstapoului Coldea-Kovesi” erau ilegale. 

Prin deschiderea acestui subiect, Robert Turcescu a vrut să arate ipocrizia. În 2015 era vorba de Elena Udrea. Acum, toată lumea a aplaudat parteneriatul COSR cu Hidroelectrica. Turcescu este de părere că Hidroelectrica nu trebuia să se bagă în acest parteneriat. 

Jurnalistul îl susține pe Țiriac care spune că da mașini celor care au câștigat medalii la JO pentru că este companie privată. „Sponsorizările sunt bune, dar nu de la stat”, a spus Turcescu. 

Întregul podcast poate fi urmărit aici.