Lucescu dezvăluie ce l-a determinat să preia Naționala. Tehnicianul a fost prezentat oficial

Lucescu dezvăluie ce l-a determinat să preia Naționala. Tehnicianul a fost prezentat oficial Mircea Lucescu Sursa foto: Facebook

București. Mircea Lucescu a fost prezentat oficial ca antrenor al echipei naționale de fotbal. El a susținut o conferință de presă alături de președintele FRF, Răzvan Burleanu.

În cadrul întâlnirii cu jurnaliștii, Burleanu a arătat care sunt obiectivele noului antrenor pentru viitorul mandat. Lucescu trebuie să obțină calificarea la Campionatul Mondial.

Mircea Lucescu dezvăluie ce l-a determinat accepte oferta

Noul tehnician al echipei naționale de fotbal a vorbit despre motivele pentru care a acceptat oferta Federației de Fotbal pentru a prelua mandatul. El a spus că este un produs al fotbalului românesc și că a simțit obligația să se întoarcă.

„M-a convins să mă întorc la naţională dragostea faţă de fotbal şi obligaţia mea faţă de fotbalul românesc. Ştiu că mă angajez la un lucru extrem de dificil, dar am încredere în grupul de acum de la echipa naţională. Un grup care crede în potenţialul pe care îl are şi că poate ajunge la Cupa Mondială”, a declarat cel mai titrat antrenor român.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mircea Lucescu a precizat că după ce Edi Iordănescu și-a încheiat mandatul și a decis să nu mai continue, iar Gică Hagi a refuzat, a devenit obligația sa să preia această echipă. Noul tehnician a subliniat că nu este motivat de bani și nici de o nouă carieră. A făcut acest lucru doar din datorie pentru fotbalul românesc și pentru suporterii echipei naționale.

„Eu am urmărit în ultima perioadă echipa naţională ca spectator, am fost la EURO, dar nu m-am gândit niciun moment să preiau echipa naţională. Din contră, pot spune că am făcut tot posibilul pentru a nu o prelua, pentru că am considerat că trebuie să îi las pe antrenorii tineri să vină să conducă echipa naţională. Am spus că în momentul în care FRF nu va vea nicio soluţie, atunci mă voi întoarce”, a adăugat Lucescu.

Tehicianul va vrut să arate că nu este laș

Mircea Lucescu a afirmat că are o obligație față de fotbalul românesc pe care dorește să și-o achite. Tehnicianul a precizat că și-a asumat un risc important, dar a spus că are încredere în noua generație de fotbaliști. El a spus că ar fi fost un laș dacă ar fi refuzat să-și asume această responsabilitate. Aceasta chiar dacă vârsta sa, 79 de ani, ar fi fost un argument în favoarea unui refuz.

„Vreau să arăt că se poate, să demonstrez acest lucru. La 79 de ani să-ţi asumi o asemenea poziţie, mai ales în situaţia în care toată lumea e cu ochii pe tine, până şi şoferul naţionalei e cel mai important şofer din România, nu e uşor...Nu am fost laş. Când am fost rugat să vin, puteam să spun nu, să stau să mă antrenez cu strănepotul meu. Nu aveam nevoie de imagine, de bani, dar nu puteam spune nu echipei naţionale. Insistenţa a fost foarte mare, aş fi fost un laş, dacă refuzam”, a declarat Mircea Lucescu.

Noul selecționer a arătat ce intenționează să facă în următoarea perioadă, după oficializarea mandatului său. Lucescu a spus că dorește să se informeze despre fiecare jucător al echipei naționale. El va face demersuri să-i cunoască pe fiecare pentru a putea pune la dispoziția lor toate cunoștințele și experiența acumulată ca antrenor.

„Cel care riscă în situaţia asta sunt eu, dar o fac cu încredere. Voi fi ajutat de toţi din jurul meu. Toată lumea e focusată pe necesitatea de a da continuitate performanţei de la Europene. Iar acesta este un lucru extrem de pozitiv. (...) Să nu credeţi că nu ştiu unde sunt, trebuie să mă încarc foarte bine pentru ce urmează. Am şi simpatizanţi şi oameni care s-ar bucura de un eventual insucces. Invidia este sportul naţional al României”, a mai spus antrenorul.

Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu. Sursă foto: facebook.com/FederatiaRomanaFotbal

Mircea Lucescu, susținut de președintele FRF

Președintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, s-a aflat alături de noul antrenor la conferința de presă. El a declarat că Mircea Lucescu este cea mai bună soluţie la acest moment. Președintele Federației s-a arătat convins că tehnicianul poate duce echipa la un nivel superior.

„Ne bucură foarte mult faptul că Mircea Lucescu a acceptat să se întoarcă într-o perioadă foarte importantă a echipei naţionale. Pentru că a venit momentul ca echipa naţională să treacă la o nouă etapă, o etapă în care dorim să revenim în elita mondială, mai bine spus la Cupa Mondială. Iar pentru a realizat acest lucru considerăm că este nevoie de Mircea Lucescu pentru a duce naţionala la un nivel superior”, a spus preşedintele FRF.

Revista presei
Parisul la răscruce