Avertizare de furtuni în 13 județe. Meteorologii anunță ploi torențiale și vânt puternic

Avertizare de furtuni în 13 județe. Meteorologii anunță ploi torențiale și vânt puternic Ploi torențiale și furtuni Sursa: arhiva EVZ

România. Avertizare meteo Cod Galben de furtuni în 13 județe din Muntenia, sudul şi centrul Moldovei şi în Dobrogea. Totodată, un Cod Portocaliu vizează judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

 

Meteorologii au emis un God Galben pentru ploi torenţiale cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului pentru mai multe județe. În zona Dobrogei este în vigoare un Cod Portocaliu de furtuni.

Avertizare meteo de ploi torențiale și furtuni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de tip Cod galben de instabilitate atmosferică pentru 13 județe. Această avertizare meteo este valabilă pentru ziua de marţi, 6 august, între orele 10.00 şi 20.00. Este vizată cea mai mare parte a Munteniei, sudul şi centrul Moldovei, dar și Dobrogea.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest interval de timp, vor fi ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, cu vijelii ce vor atinge viteze de 50 până la 60 km/h. Pe arii restrânse își va face apariția și grindina.

Cantitățile de apă așteptate sunt de 15 până la 25 de litri pe metrul pătrat. Izolat, acestea vor depăși chiar și 30 până la 40 de litri pe metrul pătrat, conform ANM.

Noua avertizare meteo Codul galben este în vigoare în judeţele Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov şi în municipiul Bucureşti.

Harta meteo

Harta meteo Sursa foto. ANM

Cod Portocaliu de furtuni în mai multe județe

ANM a mai emis o avertizare meteo de tip Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Codul este valabil între orele 13.00 şi 20.00 în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

Potrivit ANM vor fi intensificări ale vântului și vijelii care vor atinge viteze de 70 până la 80 km/h. De asemenea, vor fi  ploi torențiale cu descărcări electrice și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor fi cuprinse între 25 și 40 litri pe metrul pătrat. Izolat acestea vor depăși 50 până la 60 de litri pe pe metrul pătrat, se arată în avertizare meteo.

Avertizare de furtuni

Avertizare meteo pentru București

ANM a emis o atenționare și pentru municipiul București. Potrivit ANM, această avertizare meteo va dura până la ora 20.00. În acest interval de timp se așteaptă ca temperaturile să scadă, în raport cu intervalul precedent.

Temperaturile maxime vor fi situate în jurul valorii de 28 de grade Celsius.

Cerul va prezenta înnorări şi, îndeosebi după-amiaza, vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze  cuprinse între 50 și 60 km/h. De asemenea, vor fi și ploi, descărcări electrice şi grindină.

 

 

 

Revista presei