Prognoza meteo, 4 august. Vremea se răcește în toată țara și vin ploile

Prognoza meteo, 4 august. Vremea se răcește în toată țara și vin ploile Ploaie. Sursa foto: arhiva EVZ

România. Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 4 august. Vremea se răcește în toată țara. Temperaturile maxime vor fi între 24 şi 34 de grade, iar minimele între 9 şi 20 de grade.

Cerul va fi variabil, dar mai ales pe parcursul zilei vor mai fi înnorări, averse şi descărcări electrice local la munte, în centru, în sud-est şi izolat în rest. Meteorologii anunță grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile extracarpatice, precum şi pe crestele Munţilor Banatului şi a Carpaţilor Meridionali.

Prognoza meteo în Capitală

În Capitală, temperaturile vor fi mai scăzute față de cele din zilele precedente. Maxima va fi de 32 de grade, iar minima va fi de 16…19 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza. Meteorologii anunță averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului seara.

descărcări electrice, cod galben de ploi , anm

Descărcări electrice. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Prognoza meteo pentru următoarea perioadă

În săptămâna 05.08.2024 – 12.08.2024, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Cel mai cald va fi în regiunile vestice şi sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele intracarpatice.

Ne puteți urmări și pe Google News
Prognoza meteo

Vremea. Sursa foto: Pixabay

În săptămâna 12.08.2024 – 19.08.2024, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în jurul celor normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. În săptămâna 19.08.2024 – 26.08.2024, va fi mai cald decât este normal pentru această perioadă, în special în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării.

Vremea la finalul lunii august

În săptămâna 26.08.2024 – 02.09.2024, temperaturile vor fi peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în aproape toată țara.

Revista presei