Codul Rutier. Permis suspendat și amendă usturătoare pentru șoferii care fac asta

Codul Rutier. Permis suspendat și amendă usturătoare pentru șoferii care fac asta Politia rutieră Sursa foto: Arhiva EVZ

România. Codul Rutier definește în mod clar regulile pe care șoferii trebuie să le urmeze pe drumurile publice, precum și comportamentul adecvat în trafic. Totodată, acesta specifică amenzile aplicabile pentru încălcarea regulilor.

Un tânăr șofer din județul Gorj a fost filmat în timp ce făcea drifturi la intersecția a două drumuri naționale.

În înregistrările capturate de o cameră de supraveghere și analizate de polițiști, se poate observa cum autoturismul alunecă controlat, intră pe contrasens și, ulterior, șoferul pierde controlul vehiculului, izbind un scuar și distrugând un indicator rutier.

Codul Rutier. Riști să rămâi fără permis de conducere pentru patru luni

După incident, șoferul a încetat să mai facă drifturi și a părăsit locul accidentului. Polițiștii au stabilit că evenimentul a avut loc în noaptea de 1 spre 2 august.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tânărul a circulat pe contrasens și a realizat drifturi la intersecția dintre DN67 C și DN67 Bengești.

În timpul acestor manevre, a pierdut controlul asupra vehiculului și a distrus un indicator rutier.

După cum prevede Codul Rutier, șoferului i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 120 de zile și a fost amendat cu suma de 1.485 de lei, potrivit Capital.

Drifturi

Drifturi. Sursa foto: Dariusz Sankowski/ Pixabay

Șoferii erau sancționați anterior doar pentru deranjarea liniștii publice

Modificările din Codul Rutier aduse la sfârșitul lunii februarie au stabilit pedepse mai dure pentru șoferii teribiliști.

Înainte de noile prevederi, șoferii care se distrau făcând drifturi pe stradă sau în parcări se alegeau doar cu o amendă pentru deranjarea liniștii publice, fără să i se suspende permisul de conducere.

 Noile modificări legislative permit aplicarea unor amenzi cuprinse între 580 și 725 de lei și suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

Șoferi, Codul Rutier

Șoferi. Sursa foto: Nile/ Pixabay

Dacă, în urma drifturilor, se produce un accident minor, amenda este mai mare, iar suspendarea permisului se extinde la 60 de zile, se mai arată în Codul Rutier.

Experții avertizează că astfel de manevre pot duce la accidente cu victime, deoarece în jurul vehiculelor se adună adesea curioși.

Revista presei