Surpriza din telecomanda televizorului. Este o funcție specială

Surpriza din telecomanda televizorului. Este o funcție specială Telecomanda TV. Sursa foto: Pixabay

Telecomanda televizorului este prevăzută cu un buton care poate ajuta la reducerea consumului de energie electrică. Puțină lume știe că acest lucru se poate regla chiar din acest obiect care ne trece prin mâini de multe ori pe zi.

Telecomanda are un buton care îți scade consumul la energie

Telecomanda are multe funcții pe care le folosim destul de des, dar un buton ne este străin deoarece mulți dintre noi nu am avut curiozitatea să aflăm la ce folosește.

Puțini știu că consumul de energie electrică este influențat de luminozitatea reglată la televizor. Așadar, cu cât luminozitatea este mai mare și consumul de energie este, de asemenea, mai mare.

Cine vrea să reducă risipa de energie o poate face foarte simplu: poate regla de pe telecomanda televizorului folosind butonul care are marcat pe el un soare. Mai trebuie spus că nu reduce doar consumul de energie electrică, ci protejează și ochii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Telecomanda Izolate, Taie, MânăTelecomanda are un buton care îți scade consumul la energie. Sursa foto: Pixabay

Alte trucuri pentru a face economie de energie electrică

În perioada acesta temperaturile caniculare ne-au dat bătăi de cap, mai ales că am fost nevoiți să folosim aparatele de aer condiționat non- stop, iar facturile la energie au explodat. Un sfat oferit de specialiști este acela că nu ar trebui să setăm la AC-ul o temperatură prea scăzută  deoarece va consuma mult mai mult.

Aer Conditionat, La Distanta, AcasăTelecomanda. Sursa foto: Pixabay

Un alt sfat util are legătură cu mașina de spălat rufe. Mai exact, este bine să alegeți un program scurt cu temperaturi reduse. În cazul în care hainele nu sunt prea murdare, acest program redus și cu temperaturi de 30 de grade, nu doar că scad consumul de energie, dar protejează și țesăturile.

Pe lângă metoda cu telecomanda TV și aerul condiționat, puteți reduce consumul lunar cu până la 10% dacă scoateți din priză încărcătoarele și electrocasnicele atunci când nu le folosiți. Mai precis, poți reduce consumul la curent electric folosind modul de economisire stand-by.

Revista presei