Creșterea economiei din guvernarea PSD confirmată de valorile record ale încasărilor la buget

Creșterea economiei din guvernarea PSD confirmată de valorile record ale încasărilor la buget Guvernul Romaniei. Sursă foto: Facebook

București. Datele oficiale arată că statul a înregistrat un record lunar de încasări în luna iulie 2024, de 46 de miliarde de lei, cu cu 881 milioane de lei peste programul de venituri stabilit. Valorile raportate de agenția fiscală au la bază, în principal, creșterea economică accentuată și constantă a României prin politicile implementate de PSD.

Chiar dacă, istoric, luna iulie este istoric una cu încasări foarte mari, având în vedere că statul colectează cea mai mare parte din dividendele de la companii de stat, anula acesta s-au depășit previziunile.

Suma de 46 miliarde de lei într-o lună reprezintă un nou record pentru guvernarea Ciolacu. Precedenta performanță maximă, de 45 de miliarde de lei, a fost înregistrată tot anul acesta, în luna aprilie.

Datele ANAF mai arată că, în primele șapte luni ale anului, s-a colectat 264,5 miliarde lei, cu 2,1 miliarde lei mai mult decât avea trasat de la Ministerul Finanțelor pentru a asigura veniturile bugetului de stat stabilite prin Legea bugetului. Principala sursă a sumelor încasate o reprezintă creșterea economiei, prin programul intensiv de investiții asumat de Guvernul condus de Marcel Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Guvernul PSD condus de Marcel Ciolacu a schimbat radical economia României

Sub guvernarea PSD, pentru prima dată după mulți ani, investițiile au contributia principala la cresterea economică, iar țara noastră se numără printre ţările membre UE care înregistrează cel mai important avans din blocul comunitar.

Această evoluție pozitivă este confirmată și de cel mai recent raport privind „Perspectivele Economice Globale” (Global Economic Prospects), publicat de Banca Mondială. Potrivit acestuia, economia românească va înregistra un avans de 3,3% în acest an, cu 0,7 puncte procentuale peste cea globală, şi de 3,8% în 2025.

Opinia Băncii Mondiale este confirmată și de previziunile publicației The Economist. Raportul său privind economia Uniunii Europene până în 2028 relevă faptul că România va avea cel mai rapid ritm de creștere în UE, chiar până în 2028, cu un avans mediu anual de peste 3%.

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu. Sursă foto: Facebook

Digitalizarea ANAF, prioritate pentru Guvern

Gradul de colectare la Bugetul de Stat rămâne extrem de scăzut, iar digitalizarea mult vehiculată de ministrul liberal al Finanțelor, Marcel Boloș, nu și-a atins obiectivul.

Datele de la finalul primului semestru arată că stocul de arierate de recuperat ale instituției fiscale este de peste 34 miliarde de lei. O colectare de doar 20% din această sumă ar fi suficientă pentru a evita crearea unui nou plan de consolidare fiscală, cadru cerut de Uniunea Europeană pentru a reduce deficitul bugetar sub plafonul de 3%.

Acesta este și motivul pentru care premierul Ciolacu a anunțat că reformarea ANAF, prin intermediul digitalizării, reprezintă o prioritate a Executivului, și a anunțat că pentru atingerea obiectivului nu-și propune să fie comod pentru că este un an electoral.

”Eu nu pot să stau cu mâinile în sân după 30 și de ani, neputincios, că nu se poate face nimic în România. Eu nu pot să vin, domnule, să mă uit în ochii dumneavoastră. De 30 de ani nu s-a făcut nimic în România. Eu nu pot să-mi bat joc de țară.

De 33 de ani trăim într-o neputință. Stăm cu mâinile în sân și găsim scuze: «Domnule, de ce nu s-a putut? Aoleu, mamă, nu pot». Daţi-mă afară, schimbaţi-mă. Votaţi altfel, daţi-mă afară şi am rezolvat problema, (...) dar eu să văd un sistem opac la orice schimbare, ca să rămână învechit, anchilozat şi corupt, eu n-am să accept”, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

 

Revista presei