Caniculă în Republica Moldova, temperaturile sar în toată țara de 30 de grade

Caniculă în Republica Moldova, temperaturile sar în toată țara de 30 de grade Caniculă. Sursa foto: Freepik

Republica Moldova. Temperaturile continuă se urce, și astăzi, 2 august, menținând trendul ascendent ce a început la mijlocul aceste săptămâni. Va fi foarte cald, la nivel național, cu maxime cuprinse, vineri, între valorile de 31 - 33 de grade Celsius, după cum au informat meteorologii. Minima înregistrată va fi de 20 de grade.

Vreme din ce în ce mai caldă în Republica Moldova

Va fi cer parțial înnorat în centrul țării, în sud și sud-est. Și senin în restul teritoriilor. Nu sunt șanse de apariție a precipitațiilor. Vor fi 33 de grade Celsius la Cahul și câte 31 de grade la Briceni, Rîbnița, Bălți, Chișinău și Ștefan-Vodă, conform specialiștilor.

Mâine, canicula va fi și mai accentuată. Valorile termice de sâmbătă vor fi cuprinse între 32 și 34 de grade Celsius.

Caniculă fără sfârșit în România. Va fi foarte cald, astăzi, cu un disconfort termic extrem de ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi de peste 80 de unităţi, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, jumătatea de sud a Moldovei, sud-estul Transilvaniei şi izolat în restul zonelor.

Ne puteți urmări și pe Google News
Canicula

Vremea. Sursa foto: Dreamstime

Conform prognozei anunțate de specialiștii de la ANM, temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 39 de grade Celsius. La polul opus, cele minime între vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, mai scăzute în zonele depresionare, în special în cele din estul Transilvaniei, spre 8 grade Celsius.

Caniculă peste toată România, și vineri

Cerul se va prezenta variabil dar local, în regiunile vestice, nordice, precum şi în centru şi la munte, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi cantităţi importante de apă, vijelii şi grindină.

Vineri, în București, canicula va fi simțită la cote ridicate, iar disconfortul termic va creşte. Pe de altă parte, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmează să depăşească uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, au mai anunțat meteorologii.

Revista presei