Ministerul Transporturilor s-a răzgândit în cazul persoanelor care suferă de anumite boli: Au voie în tren

Ministerul Transporturilor s-a răzgândit în cazul persoanelor care suferă de anumite boli: Au voie în tren CFR Călători. Sursa Foto: Arhiva EVZ

România. Ministerul Transporturilor a anunțat că a retras din dezbatere publică Regulamentul privind transportul pe căile ferate din România care ar fi interzis persoanelor care suferă de o boală contagioasă să călătorească cu trenul.

Ce propunea Ministerul Transporturilor

Ministerul propunea modificarea unui alineat din Regulamentul privind transportul pe căile ferate din România, urmând ca ”persoanele care, din cauză de boală, pun în pericol sănătatea celorlalţi călători” să nu mai poată merge cu trenul. O prevedere similară este în vigoare în prezent. Cu toate acestea, cei bolnavi pot călători dacă plătesc rezervarea întregului compartiment.

CFR Călători

CFR Călători. Sursa foto: Facebook

CFR a anunțat că noua prevedere ţine cont de reglementările europene şi că toţi operatorii de transport pe calea ferată trebuie să o respecte.

Cei bolnavi pot împrăștia boala

În urmă cu câteva zile, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spunea că este o reglementare de bun simț și că cei bolnavi pot împrăștia boala. „Să ştiţi că mi se pare corect (...) E o reglementare de bun simţ. Dacă ai o boală super conagioasă poţi să o împrăşti la toată lumea”, a mai declarat ministrul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sorin Grindeanu a subliniat că este o reglementare europeană și că nu a fost inventata de Ministerul Transporturilor și de CFR. El a declarat că nu știe cum să facă triajul persoanelor bolnave, dar că speră să găsească soluții.

sorin grindeanu

Sorin Grindeanu .Sursa Foto: Arhiva EVZ

„E o reglementare europeană. Este o reglementare pusă în dezbatere publică şi este foarte bine că se creează aceste debateri, până la urmă ăsta este rostul. Nu e un lucru inventat de CFR sau de minister”, a afirmat ministrul Sorin Grindeanu.

Ce spune Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a spus că niciun călător nu va fi lăsat pe câmp, chiar dacă este bolnav. El le-a recomandat românilor să își păstreze calmul: „Asta nu înseamnă că opreşte cineva trenul să-l lase pe om în câmp”, potrivit News.

Revista presei