George Simion lansează alte 200 promisiuni populiste. Dar nu are specialiști

George Simion lansează alte 200 promisiuni populiste. Dar nu are specialiști George Simion. Sursa foto: Facebook/ George Simion

România. Președintele AUR, George Simion, a anunțat noi măsuri administrative în cazul în care formațiunea pe care o conduce va obține majoritatea parlamentară la alegerile din decembrie. În același stil populist cu care încearcă să capteze atenția alegătorilor români.

Reformarea aparatului bugetar, varianta George Simion

George Simion, candidatul AUR pentru cea mai importantă funcție în stat, a declarat de la Târgu Mureș că prin planul care îi poartă numele va reforma din temelii administrația din România. În primul rând, președintele Alianței pentru Uniunea Românilor susține că va reduce cu până 60% aparatul bugetar, ceea ce înseamnă desființarea posturilor de primari și viceprimari în localitățile cu mai puțin de 5.000 de locuitori.

De asemenea, planul George Simion include o altă măsură, prin care se propune o temă rostogolită din 2009, și anume reducerea numărului de parlamentari la 300. În ansamblu, planul președintelui AUR conține 200 de măsuri menite să îmbunătățească administrația centrală și locală.

Adunare AUR

Miting AUR. Sursa foto: Facebook

Un plan cu 200 de măsuri

Dacă în privința legislativului lucrurile sunt clare, în ceea ce privește puterea executivă, Simion propune un Guvern cu doar 12 ministere și cel mult 50 de secretari de stat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„De la cele peste 3.200 de primării existente în prezent, vom avea 1.141 la nivel de ţară. Lăsăm clădirile actualelor primării care nu vor mai avea primar şi în ele va funcţiona un ghişeu unic pentru lucrul cu cetăţenii care nu au abilităţi digitale", a declarat George Simion într-o conferinţă de presă. În ideea că AUR va prelua puterea parlamentară după alegerile din decembrie, Simion a lansat un apel prin care cere tuturor specialiștilor să adere în formațiunea politică pe care o conduce.

George Simion, în turul doi al prezidențialelor. Un scenariu care îl include și pe Mircea Geoană

Pe lângă apelul de aderare în masă, liderul formațiunii politice a mai punctat faptul că nu are de gând să privatizeze compania TAROM sau portul Constanța.  „Este foarte important să spunem că, spre deosebire de guvernarea PSD-PNL, AUR nu doreşte să vândă Taromul, Portul Constanţa, Hidroelectrica şi nu doreşte ca aceste companii strategice să ajungă în mâna străinilor şi a capitalului străin, aşa cum a ajuns, de exemplu, OMV Petrom", a afirmat George Simion.

Optimismul președintelui AUR nu se limitează doar la obținerea puterii parlamentare. Interzis de ucraineni, George Simion se vede în turul doi al alegerilor prezindențiale alături de Mircea Geoană. Nu cu mult timp în urmă președintele AUR a declarat că va pierde în cazul în care Secretarul General Adjunct NATO va intra în cursa pentru Cotroceni.

"George Simion, candidatul AUR, va intra cel mai probabil în turul doi cu candidatul PSD. Acum şi domnul Geoană este PSD-ist, aşa cum ştim că şi domnul Ciolacu este preşedintele partidului. Îi aşteptăm să se decidă", a mai spus Simion.