Prognoza meteo, 1 august. O zi caniculară cu temperaturi până la 40 de grade. Zonele cele mai fierbinți

Prognoza meteo, 1 august. O zi caniculară cu temperaturi până la 40 de grade. Zonele cele mai fierbinți Canicula. Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru joi, 1 august. Meteorologii anunță o vreme caniculară cu disconfort termic va fi în creștere.

Prognoza meteo, 1 august. Temperaturi ridicate și disconfort termic ridicat

Luna august va debuta cu temperaturi ridicate cu temperaturi care vor atinge pragul de 40 de grade Celsius. Probabilitatea de averse și descărcări electrice va fi mai mare în weekend. Începând cu data de 5august, temperaturile vor fi mai ridicate față de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, mai ales în sudul și vestul țării.

Așadar, în ţară, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a zonelor, local caniculară după-amiaza în Câmpia Română şi în Câmpia de Vest. Aici, disconfortul termic va fi din ce în ce mai mare și greu de suportat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28-36 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 11-21 de grade Celsius. Temperaturi mai scăzute vor fi în zonele depresionare și mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în Dobrogea şi la munte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vară, Seceta, Canicula, LaculPrognoza meteo, 1 august. Sursa foto: Pixabay

Cum va fi vremea în București, pe litoral și la munte

Prognoza meteo pentru 1 august, în Capitală. Potrivit ANM, vremea va fi în continuare călduroasă, iar după-amiaza va deveni caniculară cu disconfort termic în creştere. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 35-36 de grade, iar cea minimă de 17-19 grade. Disconfortul termic va fi amplificat de cauza lipsei precipitațiilor și a căldurii.

Prognoza meteo, la mare: temperaturile vor fi între  între 30- 36 de grade Celsius. La munte, temperaturile vor fi ceva mai mici, cu valori maxime de 25 și 30 de grade Celsius.  Meteorologii spun că va fi prezentă canicula și în zonele montane, dar cu o intensitate a temperaturilor mai redusă, potrivit ANM.

Revista presei