Prințul William rupe tradiția. Are o altă viziune despre bani față de tatăl său

Prințul William rupe tradiția. Are o altă viziune despre bani față de tatăl său sursă: Facebook / Prince William

Când vine vorba de finanțele regale, Prințul William are o abordare diferită de cea a tatălui său, Regele Charles al III-lea. La 24 iulie, domeniul Duchy of Cornwall al Prințului de Wales și-a publicat raportul anual integrat. Raport care a arătat că William a câștigat 23,6 milioane de lire sterline, echivalentul a 30,4 milioane de dolari, în anul financiar 2023/2024.

Deși salariul său a fost făcut public, William, care a moștenit domeniul în 2022, când Regele Charles a urcat pe tron după moartea Reginei Elisabeta a II-a, nu a dezvăluit cât a plătit ca impozit. Faptul că nu a făcut acest lucru a încălcat tradiția cu tatăl său. Asta având în vedere că Charles a ales să își dezvăluie plățile de impozite în timp ce era la conducerea domeniului.

William și excepțiile

Familia regală

Familia regală. Sursa foto: Arhiva EVZ

Proprietatea privată Duchy of Cornwall beneficiază de „excepția Coroanei”. Ceea ce înseamnă că seniorul familiei regale nu este obligat să plătească impozit pe venit sau impozit pe profit pentru câștigurile din proprietate. Cu toate acestea, conform „Hello!”, Regele Charles a început să plătească în mod voluntar impozit pe veniturile sale din moșia Duchy of Cornwall din 1993.

Adică atunci când încă deținea titlurile de Prinț de Wales și Duce de Cornwall. Pentru anul financiar care se încheie în 2021, monarhul britanic a dezvăluit că a plătit impozite de peste 5 milioane de lire sterline, adică 6,4 milioane de dolari, potrivit Telegraph. Se vorbea atunci și de suma de 5,89 milioane de lire sterline, 7,5 milioane de dolari, pentru anul 2022.

Ne puteți urmări și pe Google News

Domeniul Duchy of Cornwall a fost creat de regele Edward al III-lea în 1337 pentru a strânge fonduri pentru moștenitorul tronului. Se spune că averea valorează aproximativ 1 miliard de dolari. Proprietatea regală se întinde pe 130 000 de acri în Anglia și Țara Galilor și include ferme, proprietăți rezidențiale și comerciale, precum și păduri, râuri, cariere și coastă. O declarație publicată de Ducatul de Cornwall la 24 iulie a declarat că echipa de la domeniu este acum „mulțumită” de câștigurile sale din ultimele 12 luni.

Rezultate financiare foarte bune

„Excedentul distribuibil din acest an a fost de 23,6 milioane de lire sterline, 30,4 milioane de dolari. Suntem mulțumiți că acest rezultat a fost obținut în timp ce cheltuim o sumă record pentru reparații și întreținere. Și investim în personalul nostru și în programele noastre de sustenabilitate”, se arată în declarație.

În ciuda faptului că face lucrurile puțin diferit față de tatăl său, William a declarat în 2019 că va conduce Ducatul de Cornwall la fel ca regele Charles când va veni timpul. „Fiți siguri că nu voi schimba foarte multe lucruri. Voi face cam la fel ca ceea ce face tatăl meu. Nu sunt atât de interesat de arhitectură, acesta este singurul lucru despre care pot spune că-l văd diferit”, a declarat el în cadrul documentarului ITV, Prințul Charles: Inside The Duchy of Cornwall, citat de Bustle.

Revista presei