Locul unic din România, magnet pentru turiști. Este comparat cu Marea Moartă

Locul unic din România, magnet pentru turiști. Este comparat cu Marea Moartă Lacul Ursu. Sursa foto: Pixabay

România are numeroase peisaje spectaculoase, care i-au impresionat inclusiv pe turiștii din alte state ale lumii. Unul dintre acestea se află în inima județului Mureș și este tot mai căutat în ultimii ani. Lacul Ursu este comparat des cu Marea Moartă și oferă o priveliște care îți taie respirația.

Singurul lac helioterm din România

Acest loc unic în țară este căutat de turiștii care vor să se bucure de o oază de liniște. Cei care merg să se bucure de priveliștea de la Lacul Ursu au parte de o experiență inedită, potrivit gandul.ro

Mai mult, unii turiști consideră că apa din acest loc are proprietăți tămăduitoare. Astfel, vizita în inima județului Mureș este considerată o adevărată terapie pentru cei care au nevoie de liniște și conectare cu natura.

Apa este considerată vindecătoare

Turiștii străini au comparat acest loc cu Marea Moartă. De altfel, este considerat cel mai mare și mai cald lac din lume. În plus, Lacul Ursu este unicul de pe planetă care apă sărată, însă este înconjurat de o vegetație atât de bogată. Acest fapt se datorează stratului gros de sol vulcanic, care s-a depus de-a lungul anilor în întreaga zonă.

Ne puteți urmări și pe Google News
Lacul Ursu

Lacul Ursu. Sursa foto: Pixabay

Apa și nămolul din acest loc sunt considerate de folos în lupta cu diferite afecțiuni ale căilor respiratorii sau reumatismale.

Lacul Ursu și Marea Moartă au aceeași salinitate

Lacul din inima județului Mureș se întinde pe o suprafață de 40.000 de metri pătraţi. Conform celor mai recente măsurători, adâncimea esfe de 18 metri. Salinitatea acestei ape este aceeași cu cea din Marea Moartă, ajungând la 300 de grame pe litru, potrivit stiridecluj.ro.

Puțini români știu că denumirea acestuia are legătură cu imaginea lacului. Privit de la înălțime, lacul are forma unei blăni de urs întinse.

Privit de la înălţime, Lacul Ursu are forma unei blăni de urs desfăşurate, de unde îi vine şi numele. Cercetătorul Jozsa Andras a studiat locul și a ajuns la concluzia că acesta s-a format încă din anul 1875.

Revista presei