Excursii gratis la Moscova pentru tineri, ultima găselniță a oamenilor lui Șor

Excursii gratis la Moscova pentru tineri, ultima găselniță a oamenilor lui Șor Guțul, la Moscova/ Sursa foto: FB//marinatauber

Un ONG numit „Eurasia”, deținut de apropiați ai șefului falangei putiniste din Republica Moldova, condamnatul fugar Ilan Șor, îi invită pe tinerii din fostele republici sovietice să călătorească gratuit la Moscova. Dar presa din Găgăuzia spune că ar putea fi doar o nouă manevră pentru transportarea ilegală de bani de la Moscova la Chișinău.

Cine poatre merge gratis la Moscova

Termenul limită de depunere a cererilor de participare la excursie coincide cu campania prezidențială din Republica Moldova.

Anunțurile cu privire la un concurs cu premii în excursii la Moscova, intitulat „Cunoașteți Rusia”, au fost postate pe un site web care aparține ONG-ului „Eurasia”, apropiat de Ilan Șor.

Tinerii cu vârste între 18 și 35 de ani sunt invitați să călătorească la Moscova, pentru un city break de 4 zile, complet gratuit. Transportul dus-întors, cazarea la Moscova, trei mese pe zi și celelalte cheltuieli prilejuite de vizitarea diferitelor obiective turistice sunt suportate de organizatori, prin generozitatea unor sponsori care nu sunt precizați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Condiții lejere pentru a „câștiga” excursia

Tinerii care vor să viziteze gratuit Moscova ar trebui să participe la un concurs, pentru care trebuie să depună o cerere și să înregistreze o prezentare video sau să scrie un eseu în care să spună de ce ar vrea să viziteze capitala Federației Ruse și dacă au mai fost acolo. După ce realizează înregistrarea sau eseul, acestea trebuie încărcate pe internet și linkul spre acestea trebuie trimis organizatorilor.

Prin aceste prezentări video, ONG-ul care organizează excursiile gratuite la Moscova ar urma să evalueze talentul artistic, alfabetizarea, cunoașterea Rusiei și calitatea exprimării candidaților.

Tinerilor li se promite că, în cursul călătoriei la Moscova, participanții vor vizita principalele obiective turistice ale capitalei Federației Ruse, cele mai bune instituții de învățământ și birourile principalelor companii rusești.

„Scopul principal al programului „Cunoașteți Rusia” este de a întări legăturile dintre tinerii din țările post-sovietice, de a le oferi accesul la experți și de a le acorda sprijin pentru ideile lor și dezvoltarea creativă și profesională. Misiunea noastră este de a crea condiții favorabile pentru un parteneriat internațional eficient în diverse domenii bazate pe moștenirea culturală și valori morale și religioase vechi de secole”, se arată în prezentarea excursiei de pe site.

Bani de la Moscova pentru activități politice în Moldova

Cererile de înscriere în concursul pentru vizitele gratuitela Moscova pot fi depuse până pe 11 octombrie 2024, cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale și referendumul pentru vectorul european din Republica Moldova.

Dar mai multe surse independente citate de Notka au declarat că, prin astfel de excursii și prin activiști Eurasia, condamnatul fugar Ilan Șor aduce bani în Republica Moldova pentru a-și finanța activitățile politice. Sursele au mai spus că absolvenții din Găgăuzia care au fost duși la Sankt Petersburg au fost „rugați” să transporte bani spre Chișinău.

Revista presei