O nouă zi cu temperaturi prietenoase în Republica Moldova. Zonele în care sunt șanse să plouă

O nouă zi cu temperaturi prietenoase în Republica Moldova. Zonele în care sunt șanse să plouă Vremea. Sursa foto: Pixabay

Republica Moldova. Și astăzi, în Basarabia, temperaturile sunt într-o ușoară scădere, după cum au informat meteorologii. Valorile termice sunt departe de nivelul caniculare și ajung, marți la maxime cuprinse între 24 și 27 de grade Celsius.

Temperaturi în scădere în Republica Moldova. O zi fără excese termice

Cerul va fi mai mult înnorat în nord și nord-estul țării, aici fiind așteptate ploi, chiar dacă nu însemnate din punct de vedere cantitativ. În restul zonelor, cerul va fi parțial acoperit de nori. Se vor înregistra 27 de grade Celsius la Cahul, vor fi 25 de grade la Bălți și la Chișinău și câte 24 de grade Celsius la Briceni, Rîbnița și Ștefan-Vodă, conform meteorologilor.

Mâine va fi soare în toată țara, maximele ajung la valori de 26 - 28 de grade Celsius.

În România, marți, valorile termice vor fi în scădere şi în regiunile sudice, dar per total, va fi călduroasă după-amiaza în Oltenia şi cea mai mare parte a Munteniei. De asemenea, în celelalte regiuni se anunță a fi valori termice comparabile cu cele din ziua precedentă şi apropiate de normalul climatologic specific pentru sfârşitul acestei luni, conform specialiștilor.

Ne puteți urmări și pe Google News
Vremea

Cer noros. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cerul va fi variabil în jumătatea de est a ţării şi la munte şi mai mult senin în restul teritoriilor. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei la munte şi în Moldova, acolo unde se vor înregistra viteze în general de 50…60 km/h, dar local şi temporar şi la o intensitate mai redusă şi în Dobrogea, Muntenia şi Transilvania.

Cum va fi, marți, în Capitală

Tot azi, 30 iulie. în București valorile termice vor fi într-o ușoară scădere faţă de ziua precedentă. Dar, după-amiaza va fi marcată de călduro. Cerul va fi variabil ziua şi mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade, conform celor de la ANM.

 

 

Revista presei