Magazinele online nu ar trebui să fie ținta acuzațiilor de evaziune. Explicația ARMO

Magazinele online nu ar trebui să fie ținta acuzațiilor de evaziune. Explicația ARMO Comert. Sursa foto:Pixabay

România. Asociația Română a Magazinelor Online (ARMO) a spus că ecosistemul dezvoltat în ultimii ani de magazinele online românești asigură trasabilitatea tranzacțiilor, conformare și raportare fiscală exemplare. Asociația a spus că magazinele online românești nu ar trebui să fie ținta acuzațiilor de evaziune.

ARMO respinge acuzațiile

Magazinele online din România contribuie substanțial la bugetul de stat. ARMO respinge în totalitate declarațiile publice privind evaziunea fiscală practicată de magazinele online din România, având în vedere gradul înalt de trasabilitate a plăților electronice, fiscalizate 100%, respectiv a plăților în numerar la livrare, raportate lunar prin declarația 395 de companiile de curierat.

Magazin online

Magazin online. Sursa foto: Pixabay

Ca urmare a obligațiilor instituite de Directiva UE privind cooperarea administrativă (DAC7), operatorii de platformele online din România raportează și furnizează organelor fiscale încă din 2023 informații despre veniturile obținute de vânzători prin intermediul platformelor marketplace.

Mulți comercianți sunt afectați

Lipsa de conformare fiscală, fie că vorbim de vânzările de produse pe rețelele sociale, fie de platforme din state terțe care exploatează lacune legislative, afectează mulți comercianți. Asociația a spus că orice măsuri de combatere a zonelor nefiscalizate trebuie adoptate prin consultarea tuturor părților interesate și să nu impună obligații discriminatorii comercianților români conformi cu legislația fiscală. Introducerea unui mecanism de tip CNP fiscal pentru comerțul online nu ar fi cea mai bună soluție.

Ne puteți urmări și pe Google News
Magazin online

Magazin online. Sursa foto: Pixabay

Propunerile ARMO

ARMO își confirmă disponibilitatea de a contribui cu experiență la discuțiile privind măsurile fiscale care impactează comerțul electronic. Rămânem susținători fermi ai unui mediu economic modern și transparent, care să fie nediscriminatoriu față de alte sectoare sau jucători internaționali și care să promoveze conformarea și trasabilitatea fiscală. Asociația a propus extinderea cadrului legislativ pentru bacșișul prin card și la servicii conexe comerțului electronic, precum curieratul și livrările de produse.

ARMO își reafirmă angajamentul de a colabora cu autoritățile pentru a promova politici ce sprijină evoluția comerțului electronic în beneficiul economiei naționale și al consumatorilor.

Revista presei