Ilan Șor continuă să-și umple buzunarele la aeroport. Când va fi reluată licitația

Ilan Șor continuă să-și umple buzunarele la aeroport. Când va fi reluată licitația Ilan Șor, la aeroport. Sursa foto: airport.md

Republica Moldova. Zona Duty Free de la Aeroportul Internațional Chișinău continuă să-i aducă bani lui Ilan Șor, prin intermediul companiilor controlate. Licitația privind identificarea unui nou antreprenor va fi anunțată doar după ce decizia privind bunurile nepasibile privatizării va fi publicată în Monitorul Oficial, a declarat directorul APP, Roman Cojuhari.

Cojuhari îi arată ușa lui Ilan Șor: „A câștigat 140 de milioane de lei în 2022”

Cojuhari spune că licitația, anulată de trei ori și momentan suspendată, se va desfășura în condițiile stabilite anterior. De la prima încercare de a da în locațiune zona de Travel Retail și restaurantele din zona de Food and Beverages și până în prezent, caietul de sarcini a fost modificat. Conform oficialului, s-a făcut asta pentru a atrage mai mulți investitori și agenți economici din Uniunea Europeană. Astfel, cei care jinduiesc la spațiile cândva ocupate de Ilan Șor, trebuie să aibă un background solid. Aceștia ar urma să-și probeze activitatea la 7 aeroporturi.

„Înțelegem despre ce profituri grase e vorba, înțelegem și cât de mult efort pot depune acești oameni pentru a pune piedici desfășurării acestei licitații. Credeți, a fost depus un efort foarte mare, chiar și prin ambasade au fost abordați potențialii participanți și în continuare vom depune maxim efort că în cel mai scurt timp această grupare criminală să fie exclusă din aeroport”, a spus Cojuhari, la TV8.

Aeroportul Chișinău

Aeroportul Chișinău. Sursa foto: Politia de Frontieră

Anulată de trei ori și suspendată pe o perioadă nedeterminată

La sfârșitul lunii ianuarie curent, Aeroportul Internațional Chișinău a anunțat prima licitație cu strigare. Urma să fie selectat un antreprenor pentru spațiile comerciale cu destinația alimentație publică și comerț specializat din incinta aeroportului. Licitația a fost marcată de un scandal. Mai multe voci au declarat că autoritățile ar fi stabilit din timp condiții opace pentru a favoriza o anumită companie, și anume S.R.L „Lagardere Travel Retail”. Cojuhari a explicat atunci că S.R.L „Lagardere Travel Retail” a solicitat anumite informații despre licitație. Doar că acest fapt nu i-a asigurat și calitatea de câștigător. În plus, mai mulți oficiali au menționat că tentativele de a dezinforma ar fi fost puse la cale de grupul criminal Șor, pentru a nu pierde controlul la aeroport. Au urmat alte două proceduri, care au avut însă aceeași soartă. Ulterior, licitația a fost suspendată pe un termen nedeterminat.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Magazinele Duty Free/Sursa foto: dutyfree.md

Revista presei