Prognoza meteo, 29 iulie. Valul de căldură extremă se întoarce

Prognoza meteo, 29 iulie. Valul de căldură extremă se întoarce Căldură. Sursa foto: Freepik

După o perioadă cu ploi și instabilitate atmosferică, valul de căldură extremă se întoarce. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor atinge din nou un prag critic. În unele regiuni, mercurul va urca în termometre până la 38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Prognoza meteo, 29 iulie. Județele afectate de caniculă

Zona de sud a României va fi afectată de vremea caniculară. Conform ANM, disconfortul termic va fi resimțit inclusiv la umbră, depășind pragul de 80 de unități.

În alte regiuni, temperaturile vor înregistra o ușoară scădere, apropiindu-se de cele caracteristice perioadei. În Maramureș, valorile termice se vor situa între 25 și 30 de grade Celsius.

Temperaturi ridicate în zona Olteniei

Oltenia și regiunea sud-vestică a Munteniei vor fi afectate de vremea caniculară. În unele județe, mercurul va urca în termometre până la 38 de grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News
Prognoza meteo

Căldură extremă. Sursa foto: Gerd Altmann/ Pixabay

În schimb, minimele vor ajunge până la 8 grade Celsius. Acestea se vor înregistra în unele zone montane. De asemenea, temperaturile coboară până la 5 grade Celsius în depresiunile din Carpații Orientali, arată ANM.

Luni, cerul va fi variabil și va prezenta înnorări accentuate în a doua parte a zilei. De asemenea, pe arii restrânse se pot înregistra ploi slabe cu descărcări electrice.

Prognoza meteo, 29 iulie. Vremea în Capitală. Câte grade se vor înregistra pe litoral

Potrivit ANM, se vor înregistra ploi în zona Carpaților Meridionali, precum și în cea a Carpaţilor de Curbură. De asemenea, va ploua slab și în unele județe fin Dobrogea și Muntenia. În unele regiuni vor exista și căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor ajunge la 25 de litri pe metru pătrat.

Bucureștenii vor avea parte de vreme călduroasă, temperaturile ajungând la 34 de grade Celsius. În a doua parte a zilei, disconfortul termic va fi accentuat. Pe litoral, valorile termice se vor situa în jurul valorii de 31 de grade Celsius.

Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra la Miercurea Ciuc, unde mercurul nu va urca în termometre mai sus de 23 de grade Celsius.

Revista presei