Sondaj. Românii reacționează dur față de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Câți au apreciat blasfemia

Sondaj. Românii reacționează dur față de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Câți au apreciat blasfemia Jocurile Olimpice. Sursa foto: Platforma X

Spectacolul de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris nu i-a lăsat pe români indiferenți. Într-un sondaj realizat pe canalul de youtube ”Hai România”, cititorii evz.ro și-au exprimat opiniile privitoare la parodierea jignitoare a ”Cinei cea de taină”.

Mii de români și-au exprimat părerea despre deschiderea acestor Jocuri Olimpice. În primele 24 de ore au votat peste 2300 de români pe canalul ”Hai România”. Dintre aceștia, doar 11% au spus că deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris a fost ”un spectacol grandios”. Într-o proporție covârșitoare cititorii evz.ro au fost dezgustați sau nu au urmărit evenimentul. Astfel, 54% dintre cei care și-au exprimat punctul de vedere spun că ”a fost un spectacol grotesc” ceea ce s-a întâmplat vineri seara în centrul Parisului.

”Fața hidoasă a depravaților”

De altfel, voci din întreaga lume au criticat parodierea „Cinei cea de taină” prin promovarea așa-zisei diversități prin reintepretarea unei scene fundamentale în lumea creștină. Cina cea de taină a fost ultima întâlnirea pe care Iisus Hristos a avut-o cu apostolii săi înainte de a fi crucificat.

Imediat după finalizarea ceremoniei de la Paris înalți prelați catolici din întreaga lumea au reacționat. Mesajul general a fost că de data aceasta Biserica Catolică trebuie să aibă o poziție dură. În România, una dintre cele mai vehemente reacții a venit de la Vasile Bănescu. Fostul purtător de cuvânt al Patriahiei Române a postat un mesaj dur pe Facebook. „Fața reală, hidoasă a depravaților posedați ideologic, care nu sunt ei înșiși dacă nu batjocoresc, sfidează și maculează tot ce e curat și sfânt. Abuzatorii bunei-cuviințe și ai bunului-simț abuzează, desigur, inclusiv libertatea și dreptul inalienabil de a te face de râs”, a scris Vasile Bănescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reacția unui super star american

O reacție a venit pe platforma X și de la un jucător de fotbal american, câștigător de Super Bowl anul acesta. ”Nu vă înșelați, Dumnezeu nu este batjocorit. Căci ceea ce seamănă omul, aceea va și secera. Cel ce seamănă în firea lui pământească va secera din firea lui pământească putrezirea, dar cel ce seamănă în Duhul va secera din Duhul viață veșnică”, a scris Harrison Butker.

The Guardian

The Guardian

Nici presa occidentală nu i-a menajat pe organizatori. Iată ce a scris publicația britanică ”The Guardian” despre evenimentul de deschidere a Jocurilor Olimpice: ”Jocurile Olimpice de la Paris s-au deschis vineri seara cu un spectacol de kitsch extrem. În timp ce o armată de bărci transporta atleți de-a lungul Senei, dansatorii atârnau de stâlpi înalți, drag queen-urile defilau pe poduri și inelele olimpice iluminau Turnul Eiffel. Toate sub o ploaie necruțătoare, torenţială”.

Revista presei