Horațiu Moldovan, primul joc la Atletico Madrid. A așteptat șase luni pentru acest moment

Horațiu Moldovan, primul joc la Atletico Madrid. A așteptat șase luni pentru acest moment Horațiu Moldovan. Sursă foto: Instagram

Spania. Horațiu Moldovan a avut motive de bucurie sâmbătă seară, când a jucat pentru prima dată în tricoul lui Atletico Madrid. Fostul jucător al Rapidului a fost introdus în joc de antrenorul Diego Simeone în meciul amical împotriva echipei Numancia, care s-a încheiat cu scorul de 1-1 și 5-3 la loviturile de departajare. Partida a contat pentru Trofeul „Jesus Gil y Gil”.

Horațiu Moldovan, primul joc la Atletico Madrid

De la începutul anului, antrenorul lui Atletico Madrid, Diego Simeone, a mizat exclusiv pe Jan Oblak, care a fost titular în toate meciurile din LaLiga, Champions League și Copa del Rey. După 25 de partide consecutive în care slovenul a apărat poarta echipei, a venit momentul ca Horațiu Moldovan să-și facă debutul.

Românul a fost introdus în prima repriză a meciului amical contra echipei Numancia de Soria, care evoluează în liga a 4-a spaniolă, în cea de-a 11-a ediție a Trofeului „Jesus Gil y Gil”.

Horațiu Moldovan

Horațiu Moldovan. Sursă foto: Instagram

A fost schimbat la pauză

Horațiu Moldovan a trecut prin momente tensionate în minutul 24, când Unai Rementeria l-a observat ieșit din poartă și a încercat să-l surprindă cu un lob de la centrul terenului. Din fericire pentru internaționalul român, mingea a trecut pe lângă poartă, evitând astfel un gol spectaculos împotriva sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cea de-a doua repriză, Moldovan a fost înlocuit cu spaniolul Antonio Gomis, în vârstă de 21 de ani. Gomis a apărat o lovitură de la 11 metri, performanță care a contribuit decisiv la câștigarea trofeului „Jesus Gil y Gil” de către Atletico Madrid.

Ar vrea să părăsească Atletico Madrid

Horațiu Moldovan declara înaintea Campionatului European de Fotbal că intenționează să părăsească Atletico Madrid, echipă antrenată de Diego Simeone. La acea vreme portarul român era nemulțumit de faptul că nu a avut ocazia să joace nici măcar un minut în La Liga, ceea ce îi afectase moralul și dorința de a rămâne la club.

Pentru serviciile lui Horațiu Moldovan, Atletico Madrid a plătit Rapidului 800.000 de euro, iar acum două echipe și-au manifestat interesul pentru golkeperul naționalei. Portarul tricolorilor ar putea deveni coleg cu Andrei Rațiu, care evoluează pentru Rayo Vallecano, echipă care a terminat sezonul precedent pe locul 17 în La Liga.

O altă variantă pentru Horațiu Moldovan ar putea fi Celtic Glasgow. Presa sportivă din Marea Britanie a relatat că Joe Hart, actualul portar al echipei scoțiene, și-a anunțat retragerea, iar Celtic este în căutarea unui înlocuitor potrivit, iar Moldovan pare să fie în vizorul lor.

Revista presei
Partea lor de adevăr