Autostrada Soarelui, blocată de un incendiu. Când s-ar putea relua traficul rutier

Autostrada Soarelui, blocată de un incendiu. Când s-ar putea relua traficul rutier Autostrada Soarelui. Sursa foto: Arhiva EVZ

România. Un incendiu uriaș de vegetație a izbucnit lângă Autostrada Soarelui. Din cauza flăcărilor și a fumului dens traficul rutier a fost deviat, iar traficul feroviar blocat.

Incendiu uriaș pe Autostrada Soarelui

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul este oprit între kilometrii 23 și 35 (Brănești - Fundulea) pe Autostrada A2 București – Constanța, din cauza vizibilității reduse provocate de fumul degajat de un incendiu de vegetație uscată care se manifestă în proximitatea suprafeței carosabile.

Pentru siguranța participanților la trafic, s-a aplicat devierea circulației de la kilometrul 23 pe sensul către Constanța și de la kilometrul 35 pe cel către București.

De asemenea, circulația feroviară pe Magistrala 800 este oprită pe firul I în direcția București - Constanța, din aceleași motive. Autoritățile acționează în prezent pentru lichidarea incendiului, pentru a restabili cât mai curând normalitatea traficului rutier și feroviar în zonă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoritățile nu au precizat însă când s-ar putea relua circulația feroviară și nici cea rutieră.

În prezent, pompierii depun eforturi pentru a stinge incendiul. Pe Autostrada Soarelui au sosit mai multe autospeciale.

autostrada a2

Sursă foto: Dreamstime

Trafic îngreunat și în județul Constanța

Un alt avertisment emis de Centrul Infotrafic al Poliției Române precizează că circulația este îngreunată și dirijată pe DN 39, între localitățile Agigea și Eforie Nord, județul Constanța, din cauza unui carambol în care au fost implicate șase autovehicule.

Accidentul în lanț a lăsat două autoturisme pe carosabil, pe sensul de mers spre Constanța. Traficul între Eforie și Constanța se desfășoară momentan pe o singură bandă, până când toate vehiculele vor fi înlăturate de pe drum.

Nu au fost raportate victime. Se estimează că traficul va fi reluat în condiții normale în scurt timp.

În noaptea de sâmbătă spre duminică au fost lucrări pe Autostrada Soarelui

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat sâmbătă, 27 iulie că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 27/28 iulie a.c., în intervalul orar 23.00 – 04.00, au fost instituite restricţii de circulaţie pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa. Traficul rutier a fost închis între kilometrii 12 și 15+500 de metri pentru finalizarea lucrărilor în zona nodului rutier dintre autostrada A2 și autostrada A0.

Pentru evitarea blocajelor și asigurarea fluidității traficului, autoritățile au recomandar și rute alternative, care au fost semnalizate corespunzător.

Revista presei