Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli

Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli avion, pasageri / Sursă foto: Unsplash

Cum poți călători mai ieftin. Cererea de călătorii a crescut, 76% dintre americani plănuind să facă o călătorie în următoarele 12 luni și 64% plănuind încă o călătorie în următoarele șase luni.

Ce greșeli fac cei mai mulți călători

Pentru a economisi bani pe călătorii, consumatorii pot utiliza carduri de credit cu recompense, pot căuta prețuri și pot rezerva pachete de oferte de călătorie.

O greșeală frecventă pe care o fac călătorii este să viziteze prea multe destinații într-o singură călătorie, ceea ce poate duce la cheltuieli inutile. În schimb, alegeți un loc ca bază și faceți excursii de o zi de acolo, în loc să petreceți mai multe zile într-un tren sau avion.

De asemenea, este posibil să puteți obține oferte mai bune la închirierea de apartamente pe termen scurt, cu tarife săptămânale, față de un sejur la hotel, și puteți economisi bani prin pregătirea unora dintre mesele proprii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poți evita multe cheltuieli

Educatoarea financiară Nia Adams sugerează că mulți călători nu se gândesc la comisioanele suplimentare pe care ar putea fi nevoiți să le plătească pentru a-și utiliza cardul de credit sau de debit în străinătate, cum ar fi comisioanele pentru tranzacții în străinătate.

Pentru a evita aceste comisioane, consumatorii pot aplica pentru un card de credit fără comisioane pentru tranzacții în străinătate suficient de devreme pentru a-l avea în mână înainte de o călătorie internațională.

Utilizarea unui agent de turism îi poate ajuta pe consumatori să își planifice călătoria mai eficient și să obțină cele mai bune prețuri pentru orice, de la hoteluri la excursii.

Mulți agenți de turism chiar își oferă serviciile gratuit, câștigând comisioane pentru cazările și excursiile profesionale rezervate în numele clientului lor. Agenții de turism îi pot ghida pe clienți printre opțiuni și se pot asigura că aceștia înțeleg alte costuri pe care le pot suporta.

bilete de avion

bilete de avion / Sursa foto: Arhiva EVZ

Cum poți călători mai ieftin

De asemenea, călătorii ar trebui să ia în considerare achiziționarea unei asigurări medicale de călătorie în avans pentru a se asigura că primesc îngrijirile necesare fără a-și ruina finanțele.

Majoritatea polițelor de asigurare de călătorie oferă o acoperire de cel puțin 15.000 sau 25.000 de dolari pentru cheltuielile medicale de urgență care se pot aplica în străinătate, dar puteți găsi polițe cu limite mult mai mari pentru acoperirea medicală.

Investiția într-o poliță de asigurare de călătorie extinsă poate oferi acoperire pentru bagajele pierdute sau întârziate, întârzierile de călătorie, conexiunile pierdute, anulările și întreruperile călătoriei. În plus, existența unei asigurări de evacuare medicală de urgență înainte de călătorie poate salva mii sau chiar sute de mii de dolari în cazul unei evacuări medicale de urgență.

În concluzie, călătorii ar trebui să ia întotdeauna în considerare și să cumpere o asigurare de călătorie, în special pentru călătoriile în străinătate, pentru a se asigura că au acoperirea necesară și pentru a evita greșelile costisitoare atunci când rezervă călătorii, potrivit BusinessInsider.

 

Revista presei