Raluka, dezamăgită de răutățile colegilor și fanilor

Raluka, dezamăgită de răutățile colegilor și fanilor Raluka / sursa foto: FB

Cântăreața Raluka este nemulțumită că publicul românesc îi compară pe artiștii autohtoni cu vedetele internaționale și spune că există o foarte mare diferență, atât de instrumente, cât și de mijloace logistice.

Raluka, nemulțumită de răutățile fanilor

Alexandra Raluca Nistor, pe numele întreg, este nemulțumită că, la un concert ținut la Pașcani, a fost nevoită să oprească spectacolul din cauza ploii, iar publicul a fost nemulțumit.

Raluka a fost apostrofată, spunându-i-se că Taylor Swift a cântat în apă, pe scenă. Dar, explică ea, lucrurile nu sunt comparabile, întrucât vedeta internațională are la dipoziție un buget infinit mai mare și instrumente create special pentru a rezista la orice vreme.

După o serie de astfel de incidente la concerte, dar și în viața de zi cu zi sau pe rețelele sociale, Raluka a hotărât să nu mai pună la suflet frustrările pe care fanii și le varsă asupra ei. Ea spune că nu mai lasă ca răutățile să îi schimbe starea de spirit.

Ne puteți urmări și pe Google News

A știut de mică ce vrea să facă

Raluka spune că a știut de când era mică că se va face cântăreață. Povestește că îi plăcea să cânte pe casa scării, pentru că îi plăcea cum i se aude vocea cu ecou. Din clasa a treia, Raluka a mers la școala de muzică, la clasa de vioară, și acolo a învățat teorie muzicală, noțiuni de ton și ritm. Dar nu era tipul de copil să stea să exerseze la vioară zi de zi.

Abia mai târziu, când era deja cântăreață, a studiat temeinic. Dar nu un instrument exterior. „Singurul instrument la care am studiat este vocea, atât”.

Anul trecut a fost foarte obositor, povestește Raluka, pentru că avea și câte patru concerte pe săptămână, luni întregi. „Anul trecut am avut concerte aproape în fiecare zi. La un moment dat nu mai puteam. Nu îmi mai ajungea somnul”, spune fosta câștigătore a concursului „America Express”. Tot anul trecut, Raluka a fost surprinsă, în Israel, de atacul teroriștilor palestinieni din Hamas, de pe 7 octombrie.

Raluka, dezamăgită de reacția „colegelor” încă de mică

Cântăreața de 34 de ani a câștigat, de-a lungul carierei, mai multe festivaluri de muzică. Dar primul premiu consistent a fost un Volkswagen Passat, primit la Festivalul George Grigoriu, unde a cântat o piesă de-ale cunoscutului compozitor, impusă, „Speranțe vii speranțe”, precum și o piesă a Andrei „Dragostea e tot ce rămâne”.

La acest consurs a avut de a face pentru prima dată și cu răutățile colegelor ei, povestește Raluka. Acestea îi spuneau mereu că nu va câștiga, pentru că nu știe să cânte.

La un alt festival, la Florentin Delmar, s-a spălat pe cap cu apă rece, iarna, și a ieșit afară cu părul ud, așa că a răcit foarte rău. Dar nu s-a descurajat, ci a cântat și a câștigat trofeul.

Pe drum spre casă, în tren, a mers cu o altă cântăreață cunoscută și cu mama acesteia. Însă niciuna dintre ele nu au întrebat-o cum se simte sau dacă o pot ajuta cu ceva. „Nu s-au uitat la mine tot drumul. Îmi era rău de nu mă puteam mișca”, a mai povestit Raluka, la podcastul lui Cătălin Oprișan.

Momentul critic al carierei: operația

Un alt moment greu a fost contractul cu DJ Sava, când stătea pe scenă și cânta timp de 6 ore, cât perecerea cu muzică live. „Au fost timpuri foarte grele, complicate pentru corzile mele vocale”, mai spune Raluka.

Însă cel mai greu a fost acum șase ani, când a fost în pericol de a-și încheia, prematur, cariera. Raluka a făcut o operație pe corzile vocale, însă abia anul acesta a avut timp pentru recuperare, deoarece trebuie să facă anumite exerciții din oră în oră.

Intervenția chirurgicală nu a rămas totuși fără urmări, așa că, acum, Raluka nu mai poate lua notele înalte, iar ambitusul îi este destul de redus.

Revista presei