Republica Moldova nu vrea scurtături în procesul de aderare la UE. România, marele punct de sprijin

Republica Moldova nu vrea scurtături în procesul de aderare la UE. România, marele punct de sprijin Cristina Gherasimov / sursa: Facebook

Republica Moldova. Cristina Gherasimov, vicepremierul de la Chișinău, a vorbit despre procesul de aderare la structurile Uniunii Europene. Și a afirmat că Basarabia nu-și dorește scurtături sau condiții speciale, care să înlesnească cadrul aderării.

Conform Cristinei Gherasimov, Republica Moldova își va intensifica eforturile, în perioada următoare, pentru a arăta că merită să facă parte din marea familie europeană.

Republica Moldova își intensifică eforturile pentru aderarea la UE

Oficialul de la Chișinău s-a întâlnit, miercuri, cu Luminița Odobescu, ministrul de Externe din România, și cu viceprim-ministrul Ucrainei, Olha Stefanishyna, în marja Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

„Am discutat ce urmează pentru Republica Moldova. Urmează să ne dublăm eforturile şi mizăm în continuare pe sprijinul României, cu expertiza şi experienţa pe care deja o împărtăşim cu autorităţile de la Chişinău, pentru a avansa pe drumul nostru european.

Ne puteți urmări și pe Google News
Uniunea Europeana

Uniunea Europeana. Sursa foto: Unsplash

Ştim că progresele vor depinde în cea mai mare măsură de modul cum valorificăm această oportunitate istorică şi credem cu tărie într-un proces de extindere bazat pe merite ale fiecărui stat”, a afirmat Cristina Gherasimov.

Sprijin constant din partea României

„Nu ne dorim scurtături şi nu ne dorim condiţii speciale. În cele din urmă, noi nu facem reformele pentru UE sau de dragul reformelor, ci pentru că ne-am angajat să construim un stat bine guvernat, cu administraţie publică eficientă, cu o justiţie independentă şi funcţională,  cu o economie puternică şi digitală. În acest context, România ne este alături la fiecare pas, pentru a ne asigura că reuşim să implementăm ceea ce ne-am propus”, a mai precizat vicepremierul din Basarabia.

Gherasimov a mulțumit diplomaților din România, pentru sprijinul constant pe care îl acordă Moldovei, mai ales în această perioadă crucială.

„Este încă o dovadă că prietenul la nevoie se cunoaşte. Noi am avut parte de un ajutor substanţial din partea României atunci când ne-a fost mai greu: de la suportul în perioada crizei energetice la fonduri ce au permis implementarea de proiecte în cadrul programului 'Satul european”. Vă mulţumim mult pentru acest generos ajutor, care este şi unul necondiţionat”, mai precizat oficialul de la Chișinău, conform Agerpres.

Revista presei