Grupul de presă britanic de stat BBC face concedieri

Grupul de presă britanic de stat BBC face concedieri Sursa foto Dreamstime

BBC, grupul media britanic de stat, va suprima încă 500 de locuri de muncă în doi ani, potrivit Le Parisien.

BBC, nevoit să concedieze sute de oameni

Grupul audiovizual britanic de stat a anunțat marți că a inițiat un vast plan economic și de transformare. Planificând să reducă încă 500 de posturi până la sfârșitul lunii martie 2026, BBC și-a redus deja efectivrele cu 10% în ultimii cinci ani.

Peste 2.000 de posturi au fost deja suprimate în ultimii cinci ani. BBC, cea mai mare companie de radiodifuziune din lume, a lansat un vast plan economic și de transformare în care sunt planificate 500 de reduceri suplimentare de locuri de muncă până la sfârșitul lunii martie 2026.

Încasări în scădere la BBC

Grupul audiovizual britanic de stat a indicat că, pe lângă planul anual de economii de 500 de milioane de lire sterline (594 de milioane de euro), anunțat în urmă cu doi ani, BBC implementează un plan suplimentar de reducere a cheltuielilor cu încă 200 de milioane de lire sterline (237 de milioane de euro), anunțat în martie trecut.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Până la sfârşitul lui martie 2026, aşteptăm o reducere cu circa 500 a posturilor din compania publică”, a arătat BBC într-un comunicat.

BBC

BBC / Sursa foto: Instagram

Pe tineri nu-i interesează, dar statul îi taxează

O instituție celebră în peisajul audiovizual britanic, BBC a fost criticată de conservatori pentru susținerea tuturor temelor progresiste și „woke”. Televiziunea și radioul de stat se confruntă şi cu exodul publicului tânăr din media tradițională în favoarea platformelor și rețelelor sociale, precum și cu tot mai multe întrebări privind modul său de finanțare.

În martie, directorul său general, Tim Davie, a arătat că BBC examinează diferite opțiuni pentru reformarea taxei radio, principala sa sursă de finanțare, după 2028, când expiră actuala cartă.

Pentru anul trecut, grupul de presă de stat a încasat 3,6 miliarde de lire sterline din taxa radio (4,27 miliarde de euro), în scădere cu 80 de milioane de lire sterline, potrivit raportului anual. Taxa se ridică în prezent la 169,50 lire sterline (200 de euro), după o creștere în aprilie, după doi ani de îngheț.

(Traducere: Gabriela Sîrbu, RADOR RADIO ROMÂNIA)

Revista presei