Ce faceți dacă apa din motorul mașinii fierbe și sunteți plecați din țară. Sfaturi pentru o situație de criză

Ce faceți dacă apa din motorul mașinii fierbe și sunteți plecați din țară. Sfaturi pentru o situație de criză Bord. Sursa Foto: Dreamstime.com

Incidentele tehnice legate de mașină, atunci când sunteți plecați din țară, în vacanță sunt unele dintre cele mai neplăcute. ”Vin cu mașina din Iași spre Zakynthos. Deși mașina a fost pusă la punct înainte de plecare, avem o problemă cu apa la mașină. Se ridică încontinuu și trece de peste 100.

Am nevoie urgent mâine dimineață când ajung în Zakynthos de un mecanic să ne ajute și să știu ca o repară. Nu mă pot risca să mă întorc așa în România”, a scris un român pe forumurile de călătorie. Surprinzător sau nu, mulți dintre turiști au trecut prin așa ceva.

Service auto

Service auto. Sursa foto: autotop_service/ Pixabay

Mecanicii greci, ”mai buni ca în țară”

Unul dintre primele sfaturi este acela de a merge la mecanic în Grecia. ”Apelati cu încredere la mecanici auto din Grecia, prețurile sunt similare iar ei sunt mult mai buni decât multi mecanici din România. Să vă uitați ce mașini vechi au câte unii greci și totuși cu mecanicii lor buni, folosesc modele de auto de acum 30-40 de ani, fără probleme”, a scris un alt român.

Sfatul cel mai des întâlnit a fost acela că trebuie dat drumul la climatizare pe cald. ”Așa am reușit să ne întoarcem și noi din Bulgaria. Vreo 500 km în saună. Dar am ajuns acasă....”, a scris un turist. ”Corect, asta voiam să sugerez și eu, clima pe cald, dirijată căldura pe sus sau jos”, a apreciat un altul. Ceva mai aplicat a fost un alt turist care a explicat ce au de făcut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Service-urile auto pot fi verificate online

”Contactați hotelul sau locul unde veți fi cazați: Ei pot avea recomandări pentru mecanici locali de încredere. Și pot chiar să vă ajute să faceți o programare. Utilizați aplicații și site-uri de recomandări: Aplicații precum Google Maps, Yelp sau TripAdvisor.

Localnicii sunt adesea cea mai bună sursă de informații pentru găsirea unui mecanic de încredere. Contactați asistența rutieră. Dacă aveți asistență rutieră inclusă în asigurarea auto, contactați-i pentru a vă recomanda un service auto în zonă” a explicat un alt turist.

Revista presei