România a câștigat Campionatul European U20. Ucraina n-a avut nicio șansă

România a câștigat Campionatul European U20. Ucraina n-a avut nicio șansă Federația Română de Baschet. Sursa foto Facebook

Pitești. Lotul U20 al României a învins Ucraina, 80-58 ( 18-12, 25-18, 21-13, 16-15), în finala FIBA U20 Eurobasket. Cei care au adus victoria României în finala disputată la Pitești au fost: Bădălău 22 p (4x3), Oinaru 14 p (2x3) și Lungu 10 p.

Lotul U20 al României a câștigat Campionatul U20

Dragoș Lungu a fost desemnat MVP-ul turneului, el făcând parte și din echipa ideală a turneului, alături de un alt jucător român, Denis Bădălău, dar și de Daniil Sypalo (Ucraina), Viljami Vartiainen (Finlanda) și Giorgi Sulaberidze (Georgia).

România încheiase Grupa D a turneului de la Pitești pe primul loc, după patru victorii din tot atâtea meciuri: 73-70 cu Estonia, 86-76 cu Georgia, 81-44 cu Albania și 91-81 cu Bulgaria.

Tane Spasev, mulțumit de rezultat

Tane Spasev (46 de ani), antrenorul naționalei U20 a României, lucrează de un an la Federația Română de Baschet. El a declarat că este foarte mulțumit de rezultat și că sportivii l-au surprins plăcut. Acesta a mai spus că obiectivul lor a fost să câștige toate meciurile și să încheie grupa pe locul întâi, ceea ce s-a și întâmplat.

Ne puteți urmări și pe Google News
Tane Spasev.

Tane Spasev. Sursa foto Youtube

El a povestit și cum este atmosfera în locul României. „Lucrurile merg așa cum se petrece de obicei într-o echipă: când unii cad, alții se ridică și compensează. Lucrul pe care-l apreciez cel mai tare este efortul pe care-l depun acești tineri în fiecare zi, fie că e vorba de antrenament, fie că e vorba de competiție”.

Cel mai dificil lucru pentru antrenor

Antrenorul a mai spus că cel mai dificil e să-i ajuți pe tineri să rămână conectați la ceea ce se întâmplă în prezent. Acesta a declarat că este greu și să îi convingi să își sacrifice anumite vise pentru binele întregii echipe. „Sunt la vârsta la care le vine peste mână să se concentreze la orice cu adevărat. Trebuie să înțeleagă că mai întâi vine prezentul, de-abia apoi viitorul”, a mai spus antrenorul, potrivit GSP.

Revista presei