Dosarul Coldea. Dumitru Dumbravă a dat cu subsemnatul la Poliție

Dosarul Coldea. Dumitru Dumbravă a dat cu subsemnatul la Poliție Sursa foto: Captură video

București. Dumitru Dumbravă a mers la secția de poliție pentru semnarea controlului judiciar. Generalul SRI trebuie să se supună acestei proceduri pe durata anchetei.  Recent, acesta a fost pus sub acuzare de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

La ieșirea din secție, acesta a vorbit despre acuzațiile care i se aduc, dar și despre contextul în care a avut acces la dosar.

„Am avut acces la dosar în momentul în care au avut toți ceilalți inculpați. Am avut acces la dosar în aceeași măsură în care a avut și domnul Coldea”, a spus acesta.

De asemenea, Dumitru Dumbravă a recunoscut că îl cunoaște pe primarul Robert Filip, care ar fi avut legături cu rețeaua generalilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dumitru Dumbravă a semnat controlul judiciar

Pe durata controlului judiciar, generalul este nevoit să meargă săptămânal la secția de poliție pentru această procedură. Dumitru Dumbravă apare pe lista celor vizați în dosarul generalilor și este acuzat de fapte de corupție.

Partenerul lui Coldea a ajuns cunoscut în urmă cu aproape un deceniu, după ce a făcut mai multe afirmații legate de justiția românească.

Justiția din România, un „câmp tactic” pentru SRI

La începutul anului 2015, Dumbravă stârnea reacții, precizând că justiția ar fi un câmp tactic.

„Dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze”, afirma acesta.

Ulterior, generalul a adus lămuriri, menționând că nu se referea la modul în care justiția putea fi influențată. In schimb, acesta a susținut că declarațiile controversate aveau legătură cu situațiile în care inculpații puteau influența actul de justiție.

Dumitru Dumbravă, acuzat că ar fi influențat o rețea de judecători

Problemele generalului SRI nu sunt noi. În urmă cu șapte ani, acesta a fost acuzat că ar fi avut control asupra unei rețele de judecători.

Astfel, Dumbravă a trecut printr-o serie de audieri la nivelul Comisiei de Control, moment în care s-a cerut înlăturarea acestuia din funcția de secretar general al SRI.

Dumitru Dumbravă

Dumitru Dumbravă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un an mai târziu, partenerul lui Coldea a fost trecut în rezervă.

Procurorii DNA au extins urmărirea penală

Săptămâna trecută, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au extins urmărirea penală în ceea ce îi privește pe generalii vizați în dosar.

Aceștia sunt acuzați de trafic de influență și constituirea unui grup infracțional organizat.

Concret, Florian Coldea i-ar fi promis lui Cătălin Hideg că poate interveni în fața instanței pentru obținerea unei pedepse mai mici. În schimb, „șeful cel mare” ar fi pretins suma de 600.000 de euro plus TVA.

Revista presei