Un val crescând de democrați reînnoiesc apelurile ca Biden să se retragă: Trebuie să înfruntăm realitatea

Un val crescând de democrați reînnoiesc apelurile ca Biden să se retragă: Trebuie să înfruntăm realitatea Joe Biden. Sursa foto: Youtube

Un nou val de democrați a reînnoit vineri apelurile ca președintele Joe Biden să se retragă din cursă.

Este un semn că partidul și-a pierdut răbdarea și consideră că un moment decisiv este aproape. Mai mult de 30 de democrați i-au cerut să se retragă. Între timp, și lideri de top ai Congresului îl îndeamnă să-și reconsidere decizia de a rămâne în cursă.

Biden, Obama, retragere

Joe Biden. Sursa foto: Platforma X

Din democat în democrat

Vineri, primul a fost reprezentantul Sean Casten, care a publicat un editorial. El "îl îndeamnă pe Biden să predea ștafeta unei noi generații".

Câteva ore mai târziu, alți patru democrați din Camera Reprezentanților. Inclusiv doi din Caucusul Negru din Congres și Caucusul Hispanic din Congres au lansat o declarație comună. Și da,  îi cer lui Biden să se retragă.

Ne puteți urmări și pe Google News

La scurt timp după, senatorul Martin Heinrich l-a îndemnat și el pe Biden să predea ștafeta. El a devenit al treilea senator care face acest lucru după ce senatorul John Tester a făcut apelul târziu joi. Heinrich și-a exprimat anterior îngrijorări cu privire la Biden.

Valul crește

Până după-amiază, reprezentantul Greg Landsman și reprezentanta Zoe Lofgren s-au alăturat valului, lansând declarații separate. Apoi, reprezentanta Betty McCollum și reprezentanta Kathy Castor s-au alăturat și ele.

Reprezentanții Jared Huffman, Marc Veasey, Chuy García și Mark Pocan au spus în declarația lor că partidul are o "bancă de lideri tineri" n. Veasey este membru al Caucusului Negru pro-Biden, iar Garcia face parte din Caucusul Hispanic.

Lofgren, Huffman, Pocan și Garcia sunt membri vocali ai Caucusului Progresist din Congres.

Nu se mai poate

"Trebuie să înfruntăm realitatea că preocupările publice larg răspândite cu privire la vârsta și aptitudinea dumneavoastră pun în pericol ceea ce ar trebui să fie o campanie câștigătoare," au scris cei patru în scrisoare. "Aceste percepții pot să nu fie corecte. Dar s-au consolidat după dezbaterea de luna trecută și acum sunt puțin probabil să se schimbe." E clar, democrații s-au cam speriat.

Ei au adăugat: "Credem că cel mai responsabil și patriotic lucru pe care îl puteți face în acest moment este să vă retrageți din calitatea de candidat nominalizat”. Democratic, nu?

Nu și nu

Cu toate acestea, Biden a fost ferm în promisiunea sa publică de a rămâne în cursă. "Absolut, președintele este în această cursă," a spus șefa de campanie Jen O’Malley Dillon într-un interviu la  MSNBC, vineri. Însă, pe măsură ce tot mai mulți democrați se alătură, acest lucru ar putea să se schimbe.

Revista presei