Ion Țiriac și-a îmbunătățit colecția de Ferrari. Miliardarul își laudă achiziția exclusivistă

Ion Țiriac și-a îmbunătățit colecția de Ferrari. Miliardarul  își laudă achiziția exclusivistă Ion Țiriac prezintă modelul 812 Competizione Aperta Sursa foto: Tiriac Collection

București. Ion Țiriac a făcut o nouă achiziție auto exclusivistă cu care se mândrește. Omul de afaceri a achiziționat un nou exponat pe care l-a adăugat colecției sale de bolizi de lux Ferrari.

Omul de afaceri are o colecție impresionantă de autovehicule, iar modelele Ferrari sunt la loc de cinste. De această dată, a prezentat noua sa achiziție, al 25 lea Ferrari, model 812 Competizione Aperta.

Ion Țiriac, o nouă achiziție Ferrari

Țiriac Collection a anunțat că, în galeria sa de exponate poate fi admirat și un model Ferrari 812 Competizione Aperta. Noul bolid a fost prezentat chiar de Ion Țiriac care se mândrește cu achiziția. Galeria Țiriac Collection numără 170 de exponate, dintre care 25 sunt modele Ferrari.

„Avem o «jucărie» nouă care e destul de rară, competitivă: 812 Competizione Aperta, un exemplar pe care l-am obținut destul de greu. Sunt un client asiduu Ferrari și l-am luat direct de la fabrică. Ferrari ne-a făcut un model dedicat, inscripționat pentru Țiriac Collection. Sunt foarte mândru că îl putem prezenta vizitatorilor”, a declarat Ion Țiriac.

Ne puteți urmări și pe Google News

Modelul Ferrari 812 Competizione Aperta a fost produs într-o serie limitată, de 599 de unități. Mașina dispune de un plafon de tip Targa, în tradiția vehiculelor decapotabile produse de Scuderia italienă. Modelul 812 Competizione Aperta are un motor V12 de 6.5 litri, capabil să genereze 830 de cai putere. Accelerația de la 0 la 100 km/h se face în doar 2,89 secunde.

Ferrari 812 Competizione Aperta

Ferrari 812 Competizione Aperta Sursa foto: Tiriac Collection

Colecție impresionantă de mașini

Țiriac Collection, a omului de afaceri Ion Țiriac, deține, la acest moment un număr de 25 de exemplare Ferrari. Cel mai vechi model este un Dino 246 GT, produs în 1972. Nu lipsesc, însă mașinile momentului, fiecare cu caracteristicile și povestea sa.

Între exponate se numără un Ferrari Testarossa, simbolul anilor ’80. Mașina este cunoscută pentru liniile sale și performanțele tehnice deosebite. Un alt model, Ferrari SF90 Stradale este un bolid modern ce redefinește limitele performanței și inovației tehnice.

În colecția omului de afaceri se mai găsește un model Ferrari 550 Maranello, reprezentativ pentru renașterea modelelor GT ale producătorului italian. Mașina combină luxul cu performanța sportivă.

Ferrari 812 Competizione Aperta

Ferrari 812 Competizione Aperta Sursa foto. Tiriac Collection

Ion Țiriac un pasionat de Ferrari

În colecția ce poate fi admirată la Țiriac Collection se mai află un Ferrari F176 Monza SP2. Modelul are la bază conceptul inovator cunoscut sub numele de „Icona”. Mașina achiziționată de Ion Țiriac a fost construită pentru a întruchipa eleganța, performanța și inovația. Acesta este un alt model exclusivist prezentat oficial în septembrie 2020.

Seria exemplarelor Ferrari este completată de un model clasic 400i care a aparținut celebrului jucător de tenis Boris Becker. Ion Țiriac mai deține un Ferrari 458 Speciale Aperta, exclusivist, ce aduce inovațiile tehnice și aerodinamice într-un model cabrio de înaltă performanță. De asemenea, în colecție se află și modelul 599 GTO considerat unul dintre cele mai rapide și puternice.

Colecția omului de afaceri Ion Țiriac mai prezintă un LaFerrari F150 din 201. Aceasta este una dintre cele 499 de unități construite și vândute exclusiv unor clienți atent selectați. LaFerrari este primul model hibrid și dezvoltă 963 de cai putere.

Revista presei