Incendiu puternic în Sectorul 6. Un întreg cartier e în pericol

Incendiu puternic în Sectorul 6. Un întreg cartier e în pericol Incendiu de vegetație în Sectorul 6. Sursa foto: Facebook/ISU

București. Un incendiu masiv de vegetație a generat panică în rândul locuitorilor de la marginea sectorului 6. În zonă sunt mari degăjări de fum, iar flăcările au ajuns în apropierea locuințelor.

Incendiu puternic în Sectorul 6 din Capitală

Oamenii se tem că focul s-ar putea extinde și la blocurile din apropiere. Cu toate acestea, pompierii dau asigurări că situația este sub control și speră ca în orele următoare să lichideze focarul. La nivel național sunt raportate zilnic aproximativ 200 de incendii de vegetație, o cifră record pentru România.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență pe zona București Ilfov (ISU B-IF) a intervenit în intervalul 17-18.07.2024 în 416 cazuri, dintre care 11 au fost pentru stingerea inccendiilor.

Pompierii din ISU B-IF au invervenit, miercuri, 17 iulie, pentru stingerea unui alt incendiu izbucnit la un imobil situat pe aleea Bacău din Sectorul 5 al Capitalei. Flăcările au cuprins o mare parte din locuință și riscau să se extinde și la celelalte apartamente.

Ne puteți urmări și pe Google News
intervențiu ISU

Intervenție ISU. Sursa foto: Facebook/ISU

Cifră record pentru România

Intervenția rapidă și promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să ardă izolat. Fără a mai pune în pericol și celelalte locuințe. 17 persoane și un animal de companie au reușit să iasă la timp. O persoană care s-a intoxicat cu fum a avut nevoie de intervenția echipajului de prim ajutor.

Pentru stingerea incendiului au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare la înălțime, o autospecială de descarcerea și o ambulanță SMURD. Pe fondul avertizării Cod roșu de caniculă, ISU recomandă cetățenilor să se hidrateze corespunzător și să evite consumul băuturilor aloolizate, bogate în zahăr sau cofeină.

misiune stingere incendiu.

Misiune stingere incendiu. Sursa foto: Facebook/ISU

Personalul operativ ISU B-IF și specialiștii inspecției de prevenire au efectuat mai multe acțiuni specifice pe linie de prevențiea a situațiilor de urgență. În acest sens, au fost realizate opt controale de preverinie, în urmă cărora s-au aplicat 73 de amenzi în valoare totală de 73.500 de lei.

Revista presei