Democratul de top Adam Schiff îi cere lui Biden să predea ștafeta: Națiunea noastră se află la o răscruce de drumuri

Democratul de top Adam Schiff îi cere lui Biden să predea ștafeta: Națiunea noastră se află la o răscruce de drumuri Adam Schiff. Sursa foto: Wikipedia

Democratul Adam Schiff - un congressman din California care candidează pentru a deveni următorul senator al statului - i-a cerut președintelui Joe Biden să "predea ștafeta" și să permită unui alt democrat să-l provoace pe Donald Trump în noiembrie.

Dl Schiff a spus că Biden "a fost unul dintre cei mai consecvenți președinți din istoria națiunii noastre". El ar putea "asigura moștenirea sa de leadership" permițând democraților să sprijine un alt candidat.

Biden, rugat de Adam Schiff să „predea ștafeta”

"Națiunea noastră se află la o răscruce de drumuri. Un al doilea mandat Trump va submina fundația democrației noastre. Am serioase îngrijorări cu privire la capacitatea președintelui de a-l învinge pe Donald Trump în noiembrie," a adăugat el.

Dl Biden a declarat în repetate rânduri că intenționează să rămână în cursă, în ciuda apelurilor de a se retrage.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anunțul dlui Schiff vine la scurt timp după ce Comitetul Național Democrat și-a anunțat planurile de a organiza un vot virtual în primele zile ale lunii august pentru a-l nominaliza oficial pe dl Biden ca fiind candidatul partidului.

De obicei, nominalizații prezidențiali își primesc nominalizarea oficială la convenția partidului, care începe pe 19 august în Chicago pentru democrați. Însă, partidul lui Biden a accelerat procesul pentru a respecta termenul de certificare a candidaților din statul Ohio, stabilit pentru 7 august.

Cu dl Biden confruntându-se cu apeluri de a se retrage după o prestație slabă într-o dezbatere care a ridicat îngrijorări cu privire la sănătatea sa mentală, mai mulți democrați au cerut partidului să anuleze votul virtual și să permită o convenție deschisă care să permită delegaților să sprijine alți candidați.

Sondajele nu sunt nici ele de partea lui Biden

Se pare că nu doar cei din interiorul partidului cer o astfel de schimbare. Noi sondaje sugerează că aproape două treimi dintre democrați cred că dl Biden ar trebui să se retragă. El ar trebui să facă loc unei noi nominalizări din partea partidului.

Jaime Harrison, președintele Comitetului Național Democrat, a încercat să contracareze îndoielile crescânde cu privire la procesul de nominalizare. El a notat pe X, anterior Twitter, că partidul "va avea acest vot până pe 5 august".

Anunțul a fost făcut și într-o scrisoare obținută de CBS News, care a subliniat termenul limită pentru candidatura în Ohio.

„Nu vom implementa un proces de votare virtuală accelerat”, au scris Leah Daughtry și Tim Walz, președinții comitetului de reguli al convenției. „Nicio votare nu va începe înainte de 1 august”, au adăugat ei.

Dar, au adăugat ei, termenul limită de depunere a candidaturii în Ohio pe 7 august ar putea pune în pericol accesul la buletinul de vot și litigiile legate de buletinul de vot. Ei s-au temut că orice întârziere ar putea "periclita dacă biletul democratic apare pe buletinul de vot în statele care trebuie câștigate".

Unii democrați au criticat liderii partidului pentru acest răspuns, deoarece legislatorii din Ohio au votat pentru a muta termenul limită al statului la 1 septembrie. Totuși, legea intră în vigoare în aceeași zi, ridicând temeri că acest lucru ar putea duce la provocări legale.

Cu toate acestea, unii democrați au avertizat că un vot timpuriu este o "idee teribilă". Forțarea unui astfel de vot ar putea "submina profund unitatea și moralul democraților".

Biden încă speră la salvarea candidaturii

Dl Biden încă lucrează pentru a-și salva candidatura la aproape patru săptămâni după o dezbatere CNN împotriva lui Donald Trump. Președintele a recunoscut ulterior că a "greșit" în timpul dezbaterii.

Sondajele pentru cursa din 2024 continuă să arate că cei doi sunt într-o cursă strânsă. Însă Biden este în urma rivalului său republican în statele cruciale și conducându-l cu marje surprinzător de înguste în statele câștigate de obicei de democrați, cum ar fi Virginia și Minnesota.

Frustrările au izbucnit și în acest weekend într-un apel între un grup de democrați moderați din Camera Reprezentanților și dl Biden, conform CBS.

Participanții l-au descris pe președinte ca fiind "defensiv" și "divagând" în răspunsurile sale. La un moment dat, el a izbucnit împotriva democratului din Colorado, Jason Crow, când a fost întrebat despre strategia sa de campanie.

Congresmanul a declarat că există un "risc mare" ca democrații să piardă alegerile "dacă nu se produce o schimbare majoră".

"Citirea semnelor este foarte îngrijorătoare pentru mulți dintre noi în acest moment," a spus dl Crow. "Așadar, vrem să vedem o schimbare."

Dar membrii partidului și-au redus în mare măsură apelurile publice pentru ca dl Biden să se retragă din cursă de la tentativa de asasinat asupra lui Trump de sâmbătă.

După o pauză scurtă în urma acelui incident, președintele a reluat campania marți și miercuri în statul crucial Nevada.

El a fost însoțit de unii dintre cei mai importanți apărători ai săi, potrivit BBC.

Revista presei