Noi date despre Thomas Matthew Crooks, atacatorul lui Trump. La ce partid era înregistrat

Noi date despre Thomas Matthew Crooks, atacatorul lui Trump. La ce partid era înregistrat Thomas Matthew Crooks. Sursa foto: Facebook/Kollege Kidd

Thomas Matthew Crooks, bărbatul care a încercat să-l omoare pe Donald Trump,  era înregistrat ca alegător al Partidului Republican. Reamintim că tânărul de 20 de ani a fost ucis de agenții Serviciului Secret după tentativa eșuată.

Noi date despre Thomas Matthew Crooks, atacatorul lui Trump. La ce partid era înregistrat

Multă lume se întreabă cu a fost posibil ca Thomas Matthew Crooks să fie pe un acoperişul aflat destul de aproape de evenimentul lui Donald Trump. Pentru a afla mai multe date despre acest incident care a uluit întreaga lume, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, a spus că Congresul va audia oficialii de securitate şi FBI.

De asemenea, și procurorul general Merrick Garland a spus că Departamentul de Justiţie va „desfăşura toate resursele disponibile pentru a finaliza această anchetă” care a zguduit Statele Unite și nu numai.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce se știe până acum despre Thomas Matthew Crooks

Tânărul locuia în suburbia Pittsburgh din Bethel Park, la aproximativ 88 de kilometri de mitingul lui Trump. Thomas a absolvit Bethel Park High School în 2022.

Thomas Matthew Crooks era înregistrat ca republican, potrivit listei din baza de tate a alegătorilor din Pennsylvania. De asemenea, pe listele Comisiei Electorale Federale arată că este un donator cu numele de Thomas Crooks, care are aceeași adresă și a donat 15 dolari unui comitet de acțiune politică numit Proiectul Progressive Turnout.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Donald Trump Jr. (@donaldjtrumpjr)

Thomas Matthew Crooks nu avea asupra sa niciun act de identitate şi a trebuit să fie identificat prin alte metode: „Ne uităm la fotografii chiar acum şi încercăm să verificăm ADN-ul pentru a obţine confirmarea biometrică”, a declarat Kevin Rojek, agent FBI.

Ce a spus tatăl atacatorului

Matthew Crooks, tatăl atacatorului, a spus că deocamdată încearcă să-și dea seama „ce se întâmplă”, și, a mai spus el, „așteapt să vorbesc cu forțele de ordine” înainte de a vorbi despre fiul său.

Un martor a declarat că a văzut un bărbat înarmat cu o puşcă pe acoperiş pentru scurt timp. Martorul a mai spus că l-arătat pe Thomas Matthew Crooks poliţiei: „L-am arătat poliţiei, am spus: hei, este un tip pe acoperiş cu o armă! Iar poliţia nu ştia ce se întâmplă", a declarat martorul.

Martorul crede că din cauza pantei acoperişului polițiștii să nu-l fi putut vedea pe tânărul înarmat. Acesta a mai declarat că i-a văzut apoi pe poliţişti împuşcându-l pe atacator: „S-au târât pe acoperiş, au îndreptat armele spre el, s-au asigurat că este mort. Era mort, şi asta a fost tot", a povestit martorul, potrivit CNN.

Revista presei