Cristian Terheș: Donald Trump a reacționat cu sânge rece. Este un lider politic demn de urmat

Cristian Terheș: Donald Trump a reacționat cu sânge rece. Este un lider politic demn de urmat Cristian Terheș. Sursa foto: Facebook/Cristian Terheș

România. Președintele american Donald Trump a fost duminică, 14 iulie, ținta unei tentative de asasinat. Agresorul, un tânăr de numai 20 de ani, a fost ucis de serviciul de pază al fostului lider de la Casa Albă.

Donald Trump, un exemplu politic pentru Cristian Terheș

Indiferent de apartenența politică liderii lumii occidentale, au reacționat pe rețele de socializare și au condamnat atacul asupra fostului președinte Donald Trump. Tentativa de asasinat a fost, de asemenea, condamnată de cei mai importanți oameni politici din România.

Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu i-au urat fostului președinte să se facă bine și totodată au subliniat că violența politică nu-și are locul într-o democrație funcțională. Ceva mai vocal a fost eurodeputatul Cristian Terheș. Într-un mesaj pe rețelele de socializare, demnitarul a subliniat că atentatul asupra președintelui Donald Trump dezvăluie două aspecte esențiale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cristian Terheș: Statele Unite se confruntă cu o criză de credință

În accepțiunea lui Terheș, dinamica evenimentelor de sâmbătă dimineață dezvăluie amploarea luptei politice dintre „conservatori și neomarxiștii democrați. Dintre Donald Trump și Joe Biden. O luptă care, spune Terheș, s–a transformat într-o adevărată bătălie pe viață și pe moarte în care răul este instrumentul principal.

Mai mult decât atât, Terheș opinează că stânga politică din Statele Unite a aruncat țara într-o criză de credință, într-o luptă continuă „între libertate și sclavie, între Dumnezeu și batjocorirea a tot ce este sfânt și moral”. În continuare, Cristian Terheș a evidențiat abilitățile de lider ale fostului lider de la Casa Albă, Donald Trump.

„Donald Trump este un lider capabil să conducă lupta între bine și rău”

Prin modul în care a reacționat, „cu sânge rece și fără frică”, Trump, spune Terheș, „ a dovedit că este capabil să poarte această luptă, că este un lider puternic” demn de luat ca exemplu. În finalul postării, Terheș trage o paralelă între spațiul politic român și cel american al căror punct comun constituie lupta între bine și rău.

Pentru biruința binelui și adevărului, conchide eurodeputatul pe Facebook, este necesar ca electoratul român să iasă la vot și să nu rămână impasibili în fața evenimentelor de acest fel.

Revista presei