Când dezvăluie Trump candidatul la funcţia de vicepreședinte

Când dezvăluie Trump candidatul la funcţia de vicepreședinte Joe Biden și Donald Trump Sursa foto: Platforma X

SUA. În mijlocul discuției legate de abilitățile lui Biden, republicanul Trump ţine lumea în suspans cu privire la alegerea sa și ar putea s-o dezvăluie abia la convenția de săptămâna viitoare.

Trump, nou atac la Biden

„Dacă Joe [Biden] ar fi ales pe cineva cel puţin pe jumătate competent, l-ar fi retras din funcție cu ani în urmă”, a afirmat candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, susținând că alegerea Kamalei Harris pentru funcţia de vicepreședinte în urmă cu patru ani a fost „cea mai bună poliţă de asigurare” pe care Biden ar fi putut-o încheia.

Pe fondul discuțiilor despre abilitățile președintelui și al îndoielilor în rândul democraților înşişi cu privire la faptul dacă ar trebui să rămână în cursă, Trump și-a intensificat atacurile la adresa lui Harris - care ar putea fi alternativa. Toate acestea în timp ce menţine suspensul cu privire la candidatul său la funcţia de vicepreşedinte.

Convenția republicană începe lunea viitoare la Milwaukee, Wisconsin, iar Trump nu mai are prea multe ocazii pentru a-şi anunța alegerea înaintea acestei date.

Ne puteți urmări și pe Google News

Candidatul însuși a declarat pentru Fox News că i-ar plăcea să facă anunțul cu acea ocazie, dar a recunoscut că aceasta nu este preferința echipei sale de campanie.

Posibila înlocuitoare a lui Biden, în vizorul lui Trump

La mitingul de marți seara de pe terenul său de golf din Doral, Florida, Trump doar a atacat-o pe Harris (al cărei prenume îl propunţă aproape întotdeauna greșit) și a rămas tăcut în legătură cu această temă - în ciuda faptului că l-a menționat în mai multe rânduri în discursul său pe unul dintre favoriți, senatorul Marco Rubio, care se afla în public.

Kamala Harris

Kamala Harris / Sursa foto: INQUAM_Photos

Ultimul miting înainte de convenție este programat sâmbătă în comitatul Butler County, din Pennsylvania, unii crezând că va urca pe scenă împreună cu persoana aleasă. Iar anunțul ar putea fi făcut cu câteva clipe înainte, prin intermediul rețelelor de socializare.

Dacă acest pariu nu se va confirma, înseamnă că a reușit să meargă înainte și să lase totul pentru prima zi de convenţie - miercuri candidatul la funcţia de vicepreşedinte are deja planificată o agendă în cadrul întâlnirii.

Cine sunt favoriții

Dar ce nume se vehiculează? Pe lângă Rubio, favoriții par să fie senatorul J.D. Vance din Ohio, o stea în ascensiune în cadrul partidului, și guvernatorul din Dakota de Nord, Doug Burgum. Cei 67 de ani ai săi ar putea fi, însă, un obstacol, într-o campanie marcată de dezbaterea despre vârsta lui Biden și capacitățile sale mentale.

Unii mizează și pe senatorul Tim Scott, din Carolina de Sud (singurul republican de culoare din Senat), iar dacă pariul este de a avea mai multe voturi din această minoritate, Trump l-ar putea alege și pe Ben Carson, care i-a fost secretar pentru locuințe, sau pe congresmanul Byron Donalds. Singura femeie aflată încă pe lista fostului președinte este congresmanul Elise Stefanik.

În așteptarea lui Trump, care dorește pe cineva care să-i garanteze voturi, dar să nu-l umbrească, îndoielile continuă cu privire la Biden, în vârstă de 81 de ani. Președintele refuză să renunțe, dar se află sub presiune. Fostul lider democrat din Congres, Nancy Pelosi, cu trei ani mai în vârstă decât Biden, a avertizat că "timpul se îngustează". Actorul George Clooney i-a cerut direct să renunțe.

(Articol de Susana Salvador, Diario de Noticias; Traducerea: Iulia Baran, RADOR RADIO ROMANIA)

Revista presei