Tentativă de asasinat a CEO-ului Rheinmetall, dejucată de Serviciile Secrete din SUA și Germania

Tentativă de asasinat a CEO-ului Rheinmetall, dejucată de Serviciile Secrete din SUA și Germania Sediul administrativ al companiei din Düsseldorf-Derendorf, Germania Sursa foto: Eikipedia

Germania. Armin Papperger, directorul executiv al gigantului german de armament Rheinmetall, a fost ținta unei tentative de asasinat planificate de guvernul rus, dar complotul a fost dejucat de serviciile secrete americane și germane. Conform unor surse citate de CNN, SUA au descoperit complotul la începutul acestui an și au alertat autoritățile germane, care au reușit să prevină atacul.

Detalii despre complotul împotriva CEO-ului Rheinmetall

Surse americane și occidentale au dezvăluit pentru CNN că planul de asasinare a lui Papperger face parte dintr-o campanie mai amplă a Rusiei de a elimina lideri din industria de apărare europeană care sprijină Ucraina.

Rheinmetall, sub conducerea lui Papperger, a produs artilerie și vehicule militare esențiale pentru efortul de război al Ucrainei și plănuiește să deschidă o fabrică de vehicule blindate în Ucraina, ceea ce ar fi alarmat Moscova.

Rheinmetall a anunțat ca vrea să producă tancuri în Ucraina.

Rheinmetall a anunțat ca vrea să producă tancuri în Ucraina. Sursa foto: Telegram

Consiliul Național de Securitate al SUA nu a comentat oficial despre complot, dar purtătoarea de cuvânt a instituției, Adrienne Watson a subliniat că "intensificarea campaniilor subversive ale Rusiei este un lucru pe care îl luăm extrem de în serios.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Germania, printr-un oficial guvernamental de rang înalt, a confirmat că a fost avertizată de către SUA și a luat măsuri necesare pentru a-l proteja pe Papperger.

Ambasadele Germaniei și Rusiei la Washington nu au oferit comentarii oficiale.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Rheinmetall, Oliver Hoffman, a refuzat să discute despre incident.

Rusia poartă un război asimetric cu UE

De mai multe luni, Rusia desfășoară o campanie de sabotaj în Europa, utilizând intermediari locali pentru a efectua atacuri asupra infrastructurii pentru producția de armament destinat Ucrainei. Acțiunile includ atacuri prin incendiere și acte de vandalism menite să perturbe sprijinul occidental pentru Kiev.

Incidentul subliniază riscurile crescânde pentru liderii industriei de apărare europene, în contextul escaladării conflictului din Ucraina.

Dezvăluirile despre complot evidențiază necesitatea unei vigilențe sporite și a cooperării internaționale în fața amenințărilor asimetrice ale Rusiei.

Revista presei