Procesul lui Alec Baldwin. A fost ales juriul care va decide soarta actorului

Procesul lui Alec Baldwin. A fost ales juriul care va decide soarta actorului Alec Baldwin. Sursa foto Youtube

New Mexico. Alec Baldwin nu scapă de probleme. Şaisprezece juraţi au fost desemnaţi, marţi, pentru procesul de omor involuntar al actorului în New Mexico. Cinci bărbaţi şi 11 femei vor decide viitorul lui Baldwin. 12 vor fi desemnaţi ca juraţi şi patru ca supleanţi de către instanţă.

A fost ales juriul care va decide soarta lui Alec Baldwin

Ei vor decide dacă actorul este vinovat de moartea directorului de imagine Halyna Hutchins și rănirea regizorului Joel Souza. Incidentul a avut loc pe platoul de filmare al filmului western „Rust”, la Bonanza Creek Ranch, la aproximativ 18 mile (29 de kilometri) de locul unde va fi judecat Baldwin.

Alec Baldwin.

Alec Baldwin. Sursa foto: Youtube

Baldwin riscă până la 18 luni de închisoare dacă juraţii îl vor găsi vinovat în unanimitate. Selecţia nu a fost deloc ușoară. Marlowe Sommer i-a întrebat pe cei 70 de posibili juraţi dacă știu despre ce s-a întâmplat pe platoul de filmare al filmului „Rust”, iar majoritatea au spus că da.

Actorul de la Hollywood a stat în sala de judecată cu o echipă de patru avocaţi ai săi, îmbrăcat într-un costum gri, cravată închisă, cămaşă albă, cu ochelari şi părul aranjat.Soţia sa, Hilaria Baldwin, şi fratele său erau alături de el.

Ne puteți urmări și pe Google News
Halyna Hutchins

Halyna Hutchins. Sursa foto: wikimedia.org

Ce spune avocatul lui Alec Baldwin

Alex Spiro, avocatul lui Baldwin, a recunoscut că situația este gravă și că o femeie nevinovată a murit, dar le-a cerut juraților să fie corecți și să-l înțeleagă pe actor. Cei care îl apără pe starul de la Hollywood i-a întrebat pe jurați dacă cunoşteau potenţiali martori, iar câţiva au spus că îl cunoşteau pe şeriful comitatului Santa Fe, Adan Mendoza, care se află pe lista martorilor acuzării.

N-a vrut să-i facă rău directoarei de imagine

Baldwin a spus că nu știa că arma este încărcată și că nu a vrut să-i facă rău lui Hutchins, care se afla în spatele camerei. El a declarat că a păsat pe ciocan, nu pe trăgaci. Hutchins, în vârsta de 42 de ani, era directorul de imagine al filmului „Rust”. Ea era mama unui fiu tânăr care a crescut într-o bază militară sovietică izolată şi a filmat mai multe documentare în Europa de Est înainte de a studia filmul la Los Angeles, potrivit News.