Piața auto. Schimbări neașteptate pe piața vehiculelor electrice

Piața auto. Schimbări neașteptate pe piața vehiculelor electrice Mașină electrică. Sursa foto: Pixabay

România. Apar noi schimbări pe piața auto din România. Conform Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile, interesul pentru înmatricularea vehiculelor electrice va înregistra o scădere majoră. De altfel, aceștia spun că schimbarea ar veni pe fondul măsurilor aplicate în acest sector.

Piața auto. Scădere în sectorul înmatriculării vehiculelor electrice

Sfera vehiculelor electrice va trece printr-o scădere semnificativă. Specialiștii susțin că măsurile aplicate în acest sector ar fi factorul determinant al fenomenului.

La începutul anului, cei de la APIA au trasat, în linii mari, situația cifrelor din piața auto a vehiculelor electrice.  După cele mai recente modificări, analiza inițială nu ar mai fi valabilă.

Schimbările aplicate în acest domeniu

Recent, valoarea ecotichetelor Rabla Plus s-a diminuat la jumătate. De asemenea, oficialii europeni au anunțat noi măsuri legate de taxele compensatorii privind importurile vehiculelor electrice din China.

Măsurile UE au fost concepute pentru a proteja piața de efectele concurenței neloiale. Dacă la începutul anului creșterea anunțată era una semnificativă, analiza recentă a celor de la APIA este una mai ponderată. Reprezentanții Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile spun că va urma o scădere majoră privind înmatriculările vehiculelor electrice. Spre deosebire de anul precedent, românii vor prezenta un interes mai scăzut față de acest domeniu.

Piața auto

Mașină electrică. Sursa foto: Pixabay

Piața auto. Mai puține mașini diesel

Piața autovehiculelor noi înmatriculate în țară va crește cu 5,3% față de anul precedent. Cifra va fi apropiată de cea înregistrată în anul 2019.

Conform APIA, numărul înmatriculărilor autovehiculelor pe benzină va crește cu 4%. În același timp, în sectorul diesel se va înregistra o scădere de 2.6% față de anul trecut, arată Profit.

În plus, schimbarea vine și sfera vehiculelor electrice, spun specialiștii. Astfel, scăderea în acest palier ajunge la 18%. În ultimii doi ani, tot mai mulți români au arătat deschidere către acest sector al industriei auto. Astfel, numărul vehiculelor electrice importate și înmatriculate în țara noastră a crescut semnificativ.